Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΓΑ
Ζητούν το δικαίωμα μόνιμης δουλειάς

Παρελκυστική τακτική, όπως αναμενόταν, ακολουθεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (και) στο θέμα των συμβασιούχων μιας μέρας στη ΓΓΑ. Οι 72 υπάλληλοι που εξέθεσαν τις συνθήκες ομηρίας που αντιμετωπίζουν στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο, δεν έλαβαν καμιά πειστική ούτε δεσμευτική απάντηση. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα των συμβάσεων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά το υπουργείο Πολιτισμού. Και μίλησε για πρόθεση να βρεθεί μία λύση - γέφυρα μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, χωρίς όμως περαιτέρω εξηγήσεις.

Οι 72 υπάλληλοι ζητούν εξασφάλιση του δικαιώματός τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αύριο - σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου τους (Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΠΑΠ Αποσπασμένων στην ΓΓΑ) - προχωρούν σε 3ωρη στάση εργασίας.

Το ΚΚΕ - που βρίσκεται σταθερά στο πλάι τους - έχει αναδείξει πολλές φορές το ζήτημά τους. Τελευταίο (χρονικά) παράδειγμα με σχετική Ερώτηση στη Βουλή (αρχές του μήνα). Επίσης, είχε καταθέσει τροπολογία (Γενάρης 2009) με την οποία πρότεινε τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους. Και ενώ θα περίμενε κάποιος από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης - που στα λόγια κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων - να στηρίξουν την τροπολογία, αυτό δεν έγινε... ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. με πανομοιότυπες τροπολογίες πρότειναν απλώς την παράταση αυτού του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος. Τη στάση τους είχε κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, λέγοντας ότι με την τροπολογία τους «διευρύνουν και επεκτείνουν το απαράδεκτο σύστημα των συμβάσεων της μιας ημέρας που ισχύει σήμερα». Ο καθένας και κυρίως οι εργαζόμενοι (μπορούν και πρέπει) να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ