Κυριακή 22 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα σε αντιστοιχία με τα πολιτικά καθήκοντα

Οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προετοιμασίες και παίρνουν όλα τα μέτρα για την υπερκάλυψη των πλάνων

Η αφίσα που εξέδωσε το ΚΚΕ για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση
Η αφίσα που εξέδωσε το ΚΚΕ για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση
Με σχέδιο και καλή προετοιμασία από τις Κομματικές Οργανώσεις ξεκινάει και τυπικά σε μερικές μέρες η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τους μήνες Δεκέμβρη - Γενάρη. Η προετοιμασία της είναι άρρηκτα δεμένη με το συνολικό προγραμματισμό του Κόμματος αυτήν την περίοδο. Εξελίσσεται παράλληλα με τα πολλά και σύνθετα καθήκοντα του ΚΚΕ όπως:

  • Να σχεδιάσει καλύτερα την εφαρμογή των αποφάσεων του 18ου Συνεδρίου.
  • Να εντείνει την ιδεολογικοπολιτική δουλειά μέσα στο Κόμμα και στο λαό.
  • Να οργανώσει τη δράση του στο εργατικό κίνημα, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς.
  • Να εμπνεύσει στον εργαζόμενο λαό αίσθημα αυτοπεποίθησης, μαχητικής αισιοδοξίας και διάθεσης αντεπίθεσης, ώστε με τη στάση και τη δράση του να ακυρωθούν στην πράξη οι συνέπειες της ψήφου προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Κατά συνέπεια, η συζήτηση για την εξόρμηση και ιδιαίτερα για τους οικονομικούς στόχους, που καθορίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις, επιδιώκεται να βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα πολιτικά καθήκοντα αυτής της περιόδου. Ο καλός και έγκαιρος σχεδιασμός, η αυξημένη επιρροή και το κύρος του Κόμματος, η άμιλλα, η ένταξη στη δουλειά ακόμα περισσότερων οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία και αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης, η σημασία της οποίας καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει σαν μοναδικούς αιμοδότες το λαό, τις αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών του και την κρατική επιχορήγηση που προβλέπει ο νόμος.

Από αυτή τη σκοπιά, η δίμηνη οικονομική εξόρμηση μπορεί και πρέπει να πάρει στο περιεχόμενο και τις μορφές το χαρακτήρα μιας μεγάλης αντεπίθεσης, που θα καταρρίψει όλες τις ψευτοθεωρίες των αντιπάλων, να τους επιστρέψει τη βρωμιά και τη λάσπη που επιχείρησαν να ρίξουν στο Κόμμα σχετικά με τα οικονομικά του. Τα πρώτα μηνύματα από τις συνεδριάσεις των ΚΟΒ είναι ενθαρρυντικά, αφού καθορίζονται υψηλά πλάνα, αναπτύσσεται άμιλλα μεταξύ των συντρόφων και των οργανώσεων, προετοιμάζονται, συγκεκριμένα με μολύβι και χαρτί, σε ποιους θα απευθυνθούν. Καθοριστικής σημασίας τις επόμενες μέρες θα είναι ο καθημερινός έλεγχος σε επίπεδο ΚΟΒ, οι βδομαδιάτικες συσκέψεις για ανταλλαγή πείρας, τα πρόσθετα μέτρα βοήθειας σε Οργανώσεις που καθυστερούν.

Σε θέση μάχης

Για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και τις προετοιμασίες της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, ο Λάκης Νικιτίδης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σημειώνει στον «Ρ»:

«Η φετινή οικονομική εξόρμηση γίνεται σε περίοδο οικονομικής κρίσης και με ακόμη πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα να εξαγγέλλονται ήδη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που πολύ γρήγορα έδειξε το αντιλαϊκό της πρόσωπο. Οπως επίσης και σε κλίμα αντικομμουνισμού, κάθε μέρα και περισσότερο οργανωμένο και καθοδηγούμενο. Μέσω των ΜΜΕ προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα λαϊκά στρώματα για να μπορέσουν να περάσουν την αντεργατική τους πολιτική.

Ομως και πάλι οι εργαζόμενοι είδαν συμπαραστάτη στα προβλήματά τους το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο θα συνεχίσει αυτή την πολιτική και δράση αλλά και θα την εντείνει για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου. Παρά τις επανειλημμένες οικονομικές εξορμήσεις, για τις ευρωεκλογές, τις εθνικές εκλογές, η ΚΟΘ έχει αναλάβει ένα σημαντικό ποσό για την οικονομική εξόρμηση το οποίο πάλι θα υπερκαλύψει όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι από τις πρώτες οργανώσεις πανελλαδικά.

Ηδη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία σε όλη την οργάνωση, από τα κομματικά όργανα μέχρι και το κάθε κομματικό μέλος, τους οπαδούς, φίλους και συνεργαζόμενους. Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε την κάλυψη του 25% την πρώτη μέρα. Επιδιώκουμε να κάνουμε το μεγαλύτερο πολιτικό άνοιγμα προς τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εκλογές.

Τα λειτουργικά έξοδα, το ιστορικό αρχείο, το μνημείο στη Φλώρινα, γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι έχουν σχέση με τη ζωή τους, την προοπτική για να δώσει καλύτερα τους αγώνες που έρχονται το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα. Η υπερκάλυψη του πλάνου θα είναι μια απάντηση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική γιατί παρά τις οικονομικές τους δυσκολίες ενισχύουν το Κόμμα της εργατικής τάξης για να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο.

Θα δείξει ακόμη μια φορά ότι η οικονομική ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων ακόμη και σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες είναι αυτή που στηρίζει τη λειτουργία και δράση του ΚΚΕ. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ με πίστη και δυναμισμό θα δώσουν και αυτή τη μάχη με επιτυχία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ