Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βαθαίνει το ρήγμα στη μάχη για την εξουσία

Φόβους για την επόμενη μέρα εκφράζουν στελέχη, καθώς το κλίμα πολώνεται ολοένα και περισσότερο

Εικόνα «διχασμού» μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων εμφανίζει η ΝΔ λίγες μέρες πριν τις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, καθώς η διαμάχη για την εξουσία κορυφώνεται. Η αντιπαράθεση μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων συνεχίζει να κινείται σε ανούσια θέμα, όπως η διεξαγωγή ή όχι τηλεοπτικού ντιμπέιτ, με βασικό στόχο το κέρδισμα «πόντων» στη μάχη των εντυπώσεων και της ψηφοθηρίας. Την ίδια στιγμή όμως οι υποψήφιοι εμφανίζονται «μπετόν» όταν πρόκειται να στηρίξουν την κυρίαρχη πολιτική και πάντα πανέτοιμοι να βάλουν πλάτες στη νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκαναν χτες σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η Ντ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη βούληση της ΝΔ να «σταθεί δίπλα σε κάθε σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια», και ταυτόχρονα «σκληρά απέναντι σε λογικές λαϊκισμού σε λογικές δημαγωγίας, σε λογικές προεκλογικών υποχρεώσεων». Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση «να επιστρέψει στο πρόγραμμα Καραμανλή που κατήγγειλε πριν από δύο μήνες και να το εφαρμόσει στο ακέραιο». Επιπλέον αξίωσε από την κυβέρνηση «να ζητήσει συγγνώμη για το λαϊκισμό της».

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, υπερασπιζόμενος τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων και αποδοκιμάζοντας την πρακτική των χωριστών περιοδειών των δύο υποψηφίων στην ίδια πόλη σε διαφορετικές μέρες, εκτίμησε ότι η ΝΔ «εμφανίζει εικόνα απόλυτης διαίρεσης σε όλη την Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι αυτή η διαίρεση «εξυπηρετεί και βοηθά το ΠΑΣΟΚ, αλλά δε βοηθά τη ΝΔ». Αντίθετα η πλευρά Σαμαρά θεωρεί ότι η διεξαγωγή του ντιμπέιτ θα ενισχύσει το διχασμό της παράταξης: «Αυτή την ώρα η διεξαγωγή του ντιμπέιτ, το οποίο ζητάει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όχι μόνο δε θα έχει θετικό αποτέλεσμα για τη συνολική εικόνα της παράταξης, αλλά θα δράσει εντελώς διχαστικά για τον κόσμο της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος.

Αντικείμενο της διαμάχης μεταξύ των δύο στρατοπέδων συνεχίζουν να αποτελούν τα περιβόητα «γκόλντεν μπόις», με την κάθε πλευρά να τα χρεώνει στην απέναντι. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Οικονόμου, κάλεσε χτες τον Αντ. Σαμαρά να πει τα ονόματα των μηχανισμών που στηρίζουν, όπως υπαινίσσεται, την Ντ. Μπακογιάννη, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον Αντ. Σαμαρά, που είχε ζητήσει από την ανθυποψήφιά του να κατονομάσει τα «γκόλντεν μπόις».

Χτες, τη στήριξή τους στην Ντ. Μπακογιάννη ανακοίνωσαν οι βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη και Κ. Καραγκούνης, καθώς και ο πρώην υφυπουργός Απ. Ανδρεουλάκος. Υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Δαβάκης. Από την πλευρά του, ο Π. Ψωμιάδης, μιλώντας στο «Βελίδειο» στη Θεσσαλονίκη επέμεινε ότι δεν θα πάρει θέση στο β' γύρο και εμφανίστηκε εκφραστής «του προδομένου λαού της ΝΔ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια εντυπώσεων και υποκρισία(2012-04-07 00:00:00.0)
Συνθήκες ακραίας πόλωσης(2009-11-24 00:00:00.0)
Πρώτα τα συμφέροντα των αφεντικών(2009-11-21 00:00:00.0)
Οξύνεται η ψηφοθηρική μάχη των εντυπώσεων(2009-11-12 00:00:00.0)
Μάχη διαδοχής κάτω από τα «λάβαρα» της ίδιας πολιτικής(2009-10-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ