Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΚΡΙΝΗΣ – ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αντιδρούν στην ασύδοτη δράση της «ΔΕΗ ΑΕ»

Για δέκατη μέρα οι κάτοικοι της Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης, συνεχίζουν την κατάληψη της ανισόπεδης γέφυρας του δρόμου Ακρινής - Κοζάνης εμποδίζοντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων της ΔΕΗ καθώς δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Τα βαρέα οχήματα της ΔΕΗ απασχολούνται στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νότιου Πεδίου και διέρχονται πάνω από την ανισόπεδη γέφυρα, φορτωμένα με τόνους υλικού, (το μεικτό βάρος των οποίων φτάνει ακόμα και τους 250-300 τόνους). Κάτω από τη γέφυρα περνά ο επαρχιακός δρόμος Ακρινής - Κοζάνης τον οποία διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής. Χθες βράδυ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της περιοχής.

Οι κάτοικοι, από τον Αύγουστο, με σειρά δράσεων και παρεμβάσεων απαιτούν από τη ΔΕΗ διαβεβαιώσεις για τη στατικότητα της γέφυρας. Μάλιστα, μετά από τις παρεμβάσεις τους η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, ζήτησε από τη ΔΕΗ μελέτη για τη στατικότητα της γέφυρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αντέχει σε τόσο μεγάλα φορτία. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η μελέτη της ΔΕΗ, δεν έγινε ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ