Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενιαία απάντηση στην επίθεση στο εισόδημα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τους μισθούς και την οικονομική πολιτική

Σε σχόλιο για τους μισθούς και την οικονομική πολιτική το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Είναι απάτη ότι η κυβέρνηση παγώνει τους μισθούς μόνο κάποιων υψηλόμισθων, πρώτον γιατί δεν είναι υψηλόμισθοι οι εργαζόμενοι που μεικτά αμείβονται με 2.000 ευρώ και δεύτερον, γιατί αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η πραγματική μείωση όλων των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και των συντάξεων. Από τη μια θέλουν να παγώσουν σχεδόν όλους τους μισθούς, ακόμα και να τους μειώσουν, όπου μπορούν, και από την άλλη αυξάνουν την έμμεση φορολογία, τις τιμές των βασικών προϊόντων, τις ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Η επίθεση κυβέρνησης - μεγαλοεπιχειρηματιών στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας είναι μια πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα, εφορμούν για να γκρεμίσουν τις κατακτήσεις που έχουν απομείνει στο ασφαλιστικό, το εργασιακό.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ξεγελαστούν, όπως προεκλογικά. Αυτήν την αντιλαϊκή θύελλα την είχαν αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό στην ΕΕ, πριν εκδηλωθεί η κρίση. Η διαφορά είναι ότι τώρα θέλουν να φορτώσουν και τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απαντήσουν ενιαία με κοινή πάλη. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ο δρόμος για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα είναι η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org