Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Καταγγελίες για κρούσματα αυταρχισμού στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Συνέλευση για την περαιτέρω πορεία του αγώνα των μαθητών συγκαλεί την Κυριακή 29 Νοέμβρη το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας, (ΣΑΣΛ), στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στο μεταξύ, οι μαθητές του νομού έχουν ορίσει το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τις 25 Νοέμβρη, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΑΣΛ καταγγέλλει ότι στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, στις 17 Νοέμβρη, δηλαδή στην επέτειο του Πολυτεχνείου, έγινε μάθημα, με το πρόσχημα ότι είχαν χαθεί ώρες από τις καταλήψεις. «Σαν τιμωρία που αγωνίστηκαν - επισημαίνει - βάζουν τους μαθητές να κάνουν μάθημα συγκεκριμένα στις 17 Νοέμβρη, για τις ώρες που χάθηκαν. Οταν δεν υπάρχουν καθηγητές και βιβλία, όταν πλημμυρίζουν τα σχολεία με τη πρώτη δυνατή βροχή και δε γίνεται μάθημα, τότε δε χάνονται ώρες; Τι έχουν να μας πουν γι' αυτά οι αρμόδιοι που προωθούν την μοιρολατρία και την υποταγή;».

Παράλληλα, το ΣΑΣΛ καταγγέλλει ότι στις 17 Νοέμβρη, ορισμένοι διευθυντές και καθηγητές απαγόρευσαν σε εκλεγμένους να μιλήσουν σε σχολεία στη γιορτή για το Πολυτεχνείο, αν και είχαν πάρει σχετική απόφαση τα μαθητικά τους συμβούλια.

  • Ανάρμοστη εκμετάλλευση της επετείου του Πολυτεχνείου ως αφορμή για αντικομμουνιστική προπαγάνδα, καταγγέλλουν και μαθητές του 5ου ΓΕΛ Πετρούπολης. Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι στη σχολική γιορτή για την επέτειο, έγινε αναφορά σε σύγχρονα ανελεύθερα καθεστώτα ανάμεσα σε διάφορες χώρες αναφέρθηκε ως τέτοιο καθεστώς και η Κούβα!

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ