Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Πέφτοντας το τείχος

Πέφτοντας το τείχος άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και σκόρπισε φαρμάκι στους λαούς. Απεγκλωβίστηκε η καπιταλιστική βαρβαρότητα, η απληστία και ασυδοσία του κέρδους και εγκλωβίστηκαν οι λαϊκοί πόθοι για έναν κόσμο ειρηνικό, για έναν κόσμο καλύτερο και σοσιαλιστικό. Μιλώντας για «Ελευθερία και Δημοκρατία»... πέφτοντας το τείχος, η Γη της Γιουγκοσλαβίας έγινε χίλια κομμάτια. Πέτρες και παλιοσίδερα, δεινά και συμφορές. Δίκες και καταδίκες, συντρίμμια και θάνατος. Εσβησαν τα δικαιώματα των λαών να διαφεντεύουν μόνοι τις τύχες της χώρας τους, στα χνάρια της καταστροφής τους ο ιμπεριαλισμός γιορτάζει και χαίρεται.

Ενα απίθανο, ένα αλλόκοτο συνονθύλευμα, μια αλλοπρόσαλλη κουστωδία, ένα αταίριαστο συναξάρι, διαφορετικών διαμετρημάτων, με κοινά όμως συμφέροντα και επιδιώξεις, μια παγκόσμια συνωμοσία, να μπει εμπόδιο να ενταφιάσει και διαστρεβλώσει την ιστορία και το μέλλον του κόσμου. Ενας συρφετός από ετερόκλητα στοιχεία: από Χ. Κλίντον, Μπράουν, Σαρκοζί, Μεντβέντεφ μέχρι Βαλέσα και Γκορμπατσόφ να μπει σφήνα στο νομοτελειακό προτσές, τη νομοτελειακή εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Το τείχος του Βερολίνου έπεσε για να σηκώσει ο καπιταλισμός χιλιάδες τείχη απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα.

Στην Παλαιστίνη υψώνουν τείχη, οργής, πόνου κι αγανάκτησης από τη συντελούμενη γενοκτονία. Χιλιάδες τα θύματα. Χιλιάδες μάνες και παιδιά πεινασμένα σε απόγνωση, όταν μακριά κι αλάργα ο ιμπεριαλισμός στήνει χαρές και πανηγύρια.

Υψώθηκαν άλλα γιγάντια τείχη που έπνιξαν τις ανθρώπινες ανάγκες. Πόλεμοι, παντού πόλεμοι και καταστροφές. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανος, Κύπρος, Σομαλία. Ποταμοί αίματος, αποκαΐδια συντριβής και οδύνης. Μεταναστευτικά κύματα απελπισμένων ανθρώπων για μόνο λίγο αέρα για μια ανάσα λεύτερη φεύγουν από τον τόπο τους ρίχνοντας μαύρη πέτρα.

Πέφτοντας το τείχος, ανόρθωσαν τη μισαλλοδοξία, εμπέδωσαν την αδικία και την ανισότητα. Αυγάτισε η φτώχεια, η ανεργία, τα ναρκωτικά, η πορνεία, η ανασφάλεια. Σκλήρυνε και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο η ζωή.

Η παραγωγή λάσπης και συκοφαντίας, οι φιέστες και τα πανηγύρια δεν ξεγελάνε κανέναν, γίνονται μόνο για να διασκεδάσουν τον τρόμο τους, μια και το αχ και βαχ των κολασμένων, μια και το φάντασμα του Κομμουνισμού θα εξακολουθεί να πλανιέται πάνω από τα κεφάλια τους και να τους χαλάει τον ύπνο...!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ