Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΜΙΛΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ 2008
Στο Γράμμο και το Βίτσι οι πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις

Με σημείο συνάντησης τις Πρέσπες, ξεκινάει αύριο η διήμερη επίσκεψη στα βουνά του ΔΣΕ

Στα βουνά που έβαψαν με το αίμα τους χιλιάδες παλικάρια, μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στο Γράμμο και το Βίτσι, θα βρεθούν αύριο και την Κυριακή 100 συνολικά πρωτοπόροι σύντροφοι, από τις Κομματικές Οργανώσεις της Πελοποννήσου και της Θεσσαλονίκης, που κατέλαβαν την πρώτη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα, στην άμιλλα της περσινής οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ. Η Κομματική Οργάνωση Πελοποννήσου, σαν πρώτη Οργάνωση στην άμιλλα, θα παραλάβει και τη σημαία του Κόμματος.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, υλοποιείται το βραβείο της άμιλλας και για τη δεύτερη Κομματική Οργάνωση, αυτή της Αττικής, η οποία θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στα Αμπελάκια και τα Αγραφα, ενώ θα παραλάβει και πίνακα με έργα από το Ιστορικό Αρχείο του Κόμματος.

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης στο Γράμμο και το Βίτσι ξεκινάει αύριο Σάββατο από τις Πρέσπες, όπου οι σύντροφοι θα επισκεφτούν τη σπηλιά του Ζαχαριάδη, το νοσοκομείο του ΔΣΕ και θα γνωρίσουν την περιοχή που απελευθέρωσε ο ΔΣΕ και την περίοδο 1947-1949 δημιουργήθηκε η Ελεύθερη Ελλάδα. Το βράδυ στη Φλώρινα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», όπου θα απονεμηθεί η σημαία του Κόμματος στην Κομματική Οργάνωση Πελοποννήσου και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσει πορεία προς το χώρο του ομαδικού τάφου των 850 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, όπου υπάρχει μνημείο της ΚΕ του Κόμματος. Στις 12 το μεσημέρι, οι αντιπροσωπείες των 2 Οργανώσεων θα μεταβούν στην Καστοριά και θα παραστούν σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς με θέμα «Η αλήθεια για τον ΔΣΕ» και ομιλητή τον Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Ιστορίας του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ