Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Απεβίωσε 42χρονος

Το όγδοο θύμα της πανδημικής γρίπης είναι ένας ένας 42χρονος, ο οποίος απεβίωσε λόγω βαριάς πνευμονίας, όπως ανακοίνωσε χτες το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Επίσης, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται μία 67χρονη, θετική στον ιό της «νέας γρίπης», η οποία πάσχει από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες και άλλες πέντε γυναίκες. Ολοι οι ασθενείς έχουν διασωληνωθεί, και οι τρεις εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έχουν υποστεί βλάβη στο μυοκάρδιο. Ακόμα, σε 21 νομούς έκλεισαν τάξεις και σχολεία, τα περισσότερα στη Δράμα.

Παρά την ταχεία εξάπλωση της νόσου και στην Ελλάδα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές εξακολουθούν - στην πλειονότητά τους - να μην κάνουν το εμβόλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τη Δευτέρα - ημέρα έναρξης του εμβολιασμού των υγειονομικών - εμβολιάστηκαν έναντι της «νέας γρίπης» 1.912 εργαζόμενοι στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (ΕΣΥ, πανεπιστημιακά, στρατιωτικά και ιδιωτικά), όταν μόνο στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται περισσότερα απο 115.000 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ