Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να πάρει το λόγο η ταξική αντεπίθεση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα άδεια ταμεία κηρύσσει ένα νέο πόλεμο για να κατεδαφίσει αιφνιδιαστικά τα όποια ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα παραμένουν ακόμα όρθια. Ο στόχος της είναι: Η δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η δραστική μείωση των συντάξεων και των παροχών, με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους. Τα νέα αντιδραστικά μέτρα τα είχαν ψηφίσει και συναποφασίσει στην ΕΕ από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αποτελούν ικανοποίηση των αντιδραστικών επιδιώξεων των μεγάλων επιχειρηματιών. Να απαλλαγούν από τις εισφορές, να προσαρμοστεί το ασφαλιστικό σύστημα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ούτε να αιφνιδιαστούν ούτε και να ξεγελαστούν. Ο διάλογος με τους βιομήχανους, τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, είναι στημένος. Ακόμα και αυτοί που έδωσαν την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πρέπει να την πάρουν άμεσα πίσω με τη δράση τους.

Το λόγο τώρα πρέπει να τον πάρει η οργανωμένη ταξική πάλη και αντεπίθεση. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ