Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τ' ένα χέρι νίβει τ' άλλο

Σε κινητοποιήσεις εδώ και μήνες βρίσκονται οι αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων, γονιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, με μπροστάρηδες τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων για τα εκρηκτικά προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, για τα άγρια χαράτσια που πληρώνουν οι γονείς και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Εδώ και αρκετό καιρό οι αγωνιστές εργαζόμενοι, τα ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους, με επίσημο έγγραφο, έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Ξενογιαννακοπούλου, χωρίς αποτέλεσμα. Συνεχίζοντας την αγωνιστική τους πορεία έχουν εξαγγείλει από μέρες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι. Οποία σύμπτωση όμως, γιατί το πρωί της ίδιας μέρας, δηλαδή σήμερα στις 11 το πρωί η υπουργός, συνοδευόμενη απ' την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφτεί τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ) στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ΕΣΑμΕΑ, προετοιμάζοντας τη σχετική φιέστα ειδοποίησε προκειμένου να βρίσκονται εκεί να υποδεχτούν την υπουργό και τους συλλόγους - μέλη της.

Δε θα μπορούσε, βέβαια, να είναι αλλιώς, αφού η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ σταθερά με τη στάση της κάνει πλάτες για το πέρασμα της αντιλαϊκής και αντιαναπηρικής πολιτικής, είτε εκπορεύεται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και - ακόμα περισσότερο - όταν εκπορεύεται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ