Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είναι προκλητικοί

«Η ελληνική δικτατορία 1967 - 1974 θεωρείται διεθνώς ένα ακόμα επεισόδιο του Ψυχρού Πολέμου στη μάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η προσπάθεια της Σοβιετικής Ενωσης να προσεταιριστεί έθνη που ανήκαν στη Δύση, ενισχύοντας φιλοσοβιετικές και φιλοκομμουνιστικές ομάδες οδηγούσε σε αντίδραση των Δυτικών και κυρίως των Αμερικάνων, που ήταν επικεφαλής του δυτικού συνασπισμού. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως και στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι στρατιωτικοί ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν αυτό που εκλάμβαναν ως κομμουνιστικό κίνδυνο με περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και εγκαθίδρυση δικτατοριών».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα δε βρίσκεται σε κάποια απ' τα «ιστορικά εγχειρίδια» που κυκλοφορούν για το αναποδογύρισμα της Ιστορίας. Είναι απόσπασμα απ' το πλαίσιο της ΠΑΣΠ για τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Μαθηματικού. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ντροπή - και γιατί, άλλωστε, να έχει; - σχεδόν μας λέει ότι για τη χούντα στην Ελλάδα είχε την ευθύνη η Σοβιετική Ενωση επειδή, όπως αναφέρει, «προσπάθησε να προσεταιριστεί έθνη που ανήκαν στη Δύση»! Υποστηρίζει ότι η δικτατορία «είναι ένα ακόμα επεισόδιο του ψυχρού πολέμου»! Με άλλα λόγια, σύμφωνα με την ΠΑΣΠ, η επιβολή της χούντας ήταν μια μορφή «άμυνας» ενάντια στους «εισβολείς» Σοβιετικούς στο πλαίσιο του «ψυχρού πολέμου».

Δεν είναι μόνο ότι τοποθετούν την ιστορία με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω. Είναι ακόμα μεγαλύτερη η αγανάκτηση και η οργή όταν σκέφτεται κανείς ότι αυτοί οι τύποι που κάνουν ωμό αντικομμουνισμό (πώς δεν είπαν ότι φταίει ο Στάλιν), μιλώντας για τη χούντα των μονοπωλίων που εγκαθιδρύθηκε με τη συνδρομή των ΗΠΑ, (σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ είναι) έχουν καπηλευτεί τη ματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ