Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Δυναμική παρέμβαση για τη λαϊκή στέγη

Σήμερα τα συλλαλητήρια στα οποία καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση στα οικόπεδα του ΟΕΚ στην Κηφισιά
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση στα οικόπεδα του ΟΕΚ στην Κηφισιά
Με περιφερειακές κινητοποιήσεις, σήμερα, στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, προτάσσοντας την ανάγκη κατασκευής έργων για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως η κατασκευή λαϊκών κατοικιών, έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, οι οικοδόμοι εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην αυξανόμενη ανεργία στον κλάδο. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού του Συνδικάτου Οικοδόμων είναι στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Σε αυτό το πλαίσιο, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του Συνδικάτου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα συμβολική κατάληψη στα αναξιοποίητα κτήματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στην Κηφισιά, συνολικής έκτασης 36 στρεμμάτων. Με το πρόσχημα ότι ο Δήμος Κηφισιάς δε θέλει εργατικές κατοικίες, ο ΟΕΚ αρνείται να αξιοποιήσει αυτά τα στρέμματα για λαϊκή στέγη. Με την παρέμβασή τους οι οικοδόμοι απαίτησαν την κατασκευή σύγχρονων εργατικών κατοικιών με ευθύνη του κράτους αλλά και «να σταματήσει ο ΟΕΚ να στέλνει τους δικαιούχους στις δαγκάνες των τραπεζών - τώρα προσανατολισμός στην κατασκευή σύγχρονων κατοικιών», όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν σε πανό. Εξάλλου, σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα μένουν αναξιοποίητα, μιας και ο ΟΕΚ στέλνει τους εργαζόμενους για στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες.

«Η πολιτική που ακολουθεί ο ΟΕΚ», τόνισε ο Γιάννης Τασούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου της Αθήνας, «και στηρίζεται και καθοδηγείται από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αυτή που εξυπηρετεί τους διάφορους "εμποροσπιτάδες", που δίνουν τα σπίτια δυο και τρεις φορές παραπάνω από την αξία τους στους εργαζόμενους. Απαιτούμε τώρα, συνέχισε, να αξιοποιηθεί η μεγάλη περιουσία του ΟΕΚ για την ανέγερση λαϊκών εργατικών σύγχρονων κατοικιών, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εγκληματική δράση των επιχειρηματιών».

Οι οικοδόμοι διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων. Στις 26 του Νοέμβρη πραγματοποιείται πανελλαδική απεργία των οικοδόμων μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας. Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την Κυριακή 22 Νοέμβρη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε γενική του συνέλευση στο Θέατρο «Βεάκη», στις 9.30 το πρωί. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, για να αποκτήσουν γερά ποδάρια τα συνδικάτα. Ως αποτέλεσμα, στην κατασκευαστική εταιρεία «Μποτονάκης» οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ