Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασύστολα ψεύδη

Γρηγοριάδης Κώστας

Με αφορμή τα 20 χρόνια απ' την πτώση του τείχους του Βερολίνου η αρθρογραφία στον αστικό Τύπο οργιάζει. Τα ίδια «επιχειρήματα» ξεσηκωμένα απ' τα κιτάπια της αστικής αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας ανακυκλώνονται καθημερινά. Κάποιοι αρθρογράφοι, ωστόσο, όπως ο Γ. Πρετεντέρης του «Βήματος», δεν αρκούνται στα ίδια και τα ίδια και βασιλικότεροι του βασιλέως δε διστάζουν να προσφύγουν και στο ωμό ψεύδος, για να χτυπήσουν το σοσιαλισμό.

Χτες, λοιπόν, στη στήλη του, πλάι στα γνωστά όπως ότι το τείχος αντιπροσώπευε «το τελευταίο σύμβολο του ολοκληρωτισμού, μιας αποκρουστικής επιχείρησης που χρειάστηκε να ηττηθεί πολλές φορές για να καταρρεύσει», κόλλησε και το ψέμα «ούτε ένας Ελληνας μαθητής δεν πληροφορήθηκε ποτέ ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με τη Γερμανία και τη Σοβιετική Ενωση στο ίδιο στρατόπεδο (σ.σ. κι όμως εννοεί εκείνη τη Σοβιετική Ενωση στην οποία επιτέθηκε η ναζιστική Γερμανία τον Ιούνη του 1941 και της οποίας ο στρατός τσάκισε τις φασιστικές ορδές!) ή ότι η Λετονία, η Εσθονία και η Λιθουανία δεν ήταν "σοβιετικές επαρχίες" αλλά κατακτημένες χώρες»... Κι ας ήταν οι λαοί και των τριών αυτών χωρών που αποφάσισαν την ένταξη στην ΕΣΣΔ! Και ας γνώρισαν μία μόνο κατοχή αυτή των ναζί, απ' την οποία για να απελευθερωθούν έπεσαν εκατοντάδες χιλιάδες Σοβιετικοί στρατιώτες. Ούτε καν η γερμανική προπαγάνδα της εποχής, ούτε μετά την κατάκτηση των βαλτικών χωρών απ' τα γερμανικά στρατεύματα, δεν τόλμησε να μιλήσει για «σοβιετική κατοχή»!

Αλλά οι σημερινοί απολογητές του καπιταλισμού έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον Γκαίμπελς... Κι απ' αυτή τους τη θέση έχουν το θράσος να εγκαλούν το λαό, όπως κάνει ο Πρετεντέρης, που δεν εξερράγη από χαρά και ανακούφιση για την πτώση του τείχους. Ισως γιατί γνωρίζουν ότι χαρά και ανακούφιση ένιωθε ο λαός όσο υπήρχε το στήριγμα του σοσιαλισμού. Γιατί γνωρίζουν ότι συνειδητοποιεί σήμερα περισσότερο από ποτέ τις συνέπειες της απώλειάς του. Αλλά και ο δημοσιολόγος έχασε ακόμη και αυτή την ικανότητα να επιχειρηματολογεί. Εκτός και αν «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Μόνο που αν έφτασε που έφτασε ως εδώ, μόνο δημοσιογραφία δεν κάνει. Κάπως αλλιώς το λένε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ