Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βήμα βήμα ξεδιπλώνει την ταξική πολιτική της

Με βιτρίνα τις κινήσεις εντυπωσιασμού γύρω από την υποτιθέμενη «διαφάνεια», προχωρά ακάθεκτη σε μέτρα που χτυπάνε στην καρδιά τους εργασιακά και άλλα δικαιώματα

Οι χιλιάδες υπό απόλυση νέοι των «stage» είναι από τους πρώτους που είδαν τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα της κυβερνητικής πολιτικής
Οι χιλιάδες υπό απόλυση νέοι των «stage» είναι από τους πρώτους που είδαν τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα της κυβερνητικής πολιτικής
Η προώθηση των νέων αντιλαϊκών - αντεργατικών αναδιαρθρώσεων που θα ακολουθήσουν τη φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκού εισοδήματος, όπως αυτή καταγράφεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με υπουργούς της κυβέρνησης την Κυριακή το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στόχος των συναντήσεων ήταν «να προχωρήσει καλύτερα το κυβερνητικό έργο». Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται το σχέδιο που θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες για τα «δημοσιονομικά ελλείμματα» που, εκτός από τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και το νέο μπαράζ φόρων, προβλέπει και σειρά από αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό, με στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Με στόχο να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να καμουφλάρει το πλέγμα των αντιλαϊκών πολιτικών της, ειδικότερα μετά και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των απολυμένων από τα προγράμματα «stage», που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα ψαλιδισμένα «ψίχουλα» που πέταξε με το επίδομα της «κοινωνικής αλληλεγγύης», η κυβέρνηση καταφεύγει για μια ακόμη φορά στις φανφάρες περί «διαφάνειας».

Μάλιστα, για να γίνει πιο αποτελεσματική η επιχείρηση χειραγώγησης του λαού, κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να διαπιστώνει «αρρυθμίες στην πορεία του κυβερνητικού έργου» και «λάθους χειρισμούς» στα «stage» και τους «συμβασιούχους του Δημοσίου», ασκώντας δήθεν κριτική στους υπουργούς, προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι». Στο «προπέτασμα καπνού» για να θαμπώσουν οι αντιδραστικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί εντάσσεται και η χτεσινή ανακοίνωση για τη «καινούριες διαδικασίες πρόσληψης» που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα, αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ.

Δημοσιεύματα και απαντήσεις

Την στιγμή που η κυβέρνηση ποντάρει στη «διαφάνεια», δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο («Πρώτο Θέμα») εμφανίζει τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού Ευαγ. Σιούτη σαν «συνήγορο του διευθύνοντα συμβούλου της "Ζήμενς" στην Ελλάδα Μ. Χριστοφοράκου το 2007», γνωστού για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία», μέσω των οποίων η πολυεθνική χρηματοδοτούσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ευαγ. Σιούτη εκπροσωπούσε νομικό γραφείο που χειρίστηκε υπόθεση «προστασίας των νομικών δεδομένων» του Μ. Χριστοφοράκου, τα οποία επικαλέστηκε το στέλεχος της «Ζήμενς» «για να καθυστερήσει τη νομική έρευνα». Απαντώντας στο δημοσίευμα, η Ευαγ. Σιούτη έκανε λόγο για «απαράδεκτη επίθεση για παραποίηση γεγονότων που χειρίστηκε με απόλυτα νόμιμο τρόπο».

Η κυβέρνηση μέσω του Γ. Πεταλωτή έδωσε πλήρη κάλυψη στην Ευαγ. Σιούτη αναφέροντας ότι «εξηγεί, με τη δική της ανακοίνωση, τη σχέση που έχει με το πρωθυπουργικό γραφείο (...) οι οποίες νομίζω ότι καλύπτουν τις απορίες των δημοσιευμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ