Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στον «αέρα» το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Την άμεση χρηματοδότηση για τη συνέχιση της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας ζητά από τον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού το ΚΚΕ, με Ερώτηση των βουλευτών Αντώνη Σκυλλάκου και Αποστόλη Νάνου.

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι από το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου βρίσκονται στο δρόμο οι 27 εργαζόμενοι στο μνημείο, «διότι το έργο σταμάτησε λόγω διακοπής της χρηματοδότησής του». «Οι υποσχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά το περσινό καλοκαίρι ότι θα υπάρξει έγκαιρη και επαρκής χρηματοδότηση δεν υλοποιήθηκαν. Αλλά και οι διαβεβαιώσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ότι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζονταν απρόσκοπτα οι εργασίες, δεν οδήγησαν σε ουσιαστικό αποτέλεσμα».

«Σύμφωνα με την απάντηση του πρώην υπουργού (6/7/2009) σε Ερώτησή μας, αλλά και σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση και τις πληροφορίες που υπάρχουν σήμερα επί ΠΑΣΟΚ, όλα επαφίενται στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (Δ' ΚΠΣ), είτε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας είτε μέσω του υπουργού Πολιτισμού. Την τελευταία φορά, η χρηματοδότηση σταμάτησε για 1,5 χρόνο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμείνουν άνεργοι. Συνεπώς είναι αβέβαιο εάν και πότε θα χρηματοδοτηθεί ξανά το έργο από το ΕΣΠΑ. Σήμερα υπάρχει ένα ποσό 250.000 ευρώ που δεν εκταμιεύθηκε για το έργο, από το οποίο οι 100.000 ευρώ θα εκταμιεύονταν σύμφωνα με επίσημο έγγραφο. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη».

«Αμεση λύση είναι: Να εκταμιευθούν άμεσα τα 250.000 ευρώ για να συνεχιστεί το έργο. Να δοθεί χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο, έστω και ως προκαταβολή έναντι των χρημάτων που απομένονται από το ΕΣΠΑ».

Τέλος, ερωτάται ο υπουργός: «Εάν θα εξασφαλίσει άμεσα επαρκή χρηματοδότηση για τη συνέχιση του έργου. Εάν και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί το έργο, όταν είναι γνωστό ότι χρειάζονται πάνω από 10.000.000 ευρώ. Εάν προτίθεται να μονιμοποιήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις το υπάρχον προσωπικό το οποίο είναι πλέον υψηλής εξειδίκευσης και με τεράστια πείρα και που θα είναι χρήσιμο στην αρχαιολογική υπηρεσία και μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org