Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Εξαρση της επιδημίας

ΚΙΕΒΟ.--

Συναγερμό έχουν σημάνει οι υγειονομικές αρχές στην Ουκρανία μετά την εκδήλωση αρκετών νέων κρουσμάτων και το συνολικό αριθμό των θυμάτων της «νέας γρίπης» να ανέρχεται πλέον στους 64. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σημείωναν την ίδια ώρα πως τα κρούσματα δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία αποδίδοντας τη σπουδή των ουκρανικών αρχών για την επιβολή μέτρων όπως το κλείσιμο των σχολείων επί τρεις βδομάδες, τους περιορισμούς στην πραγματοποίηση δημόσιων εκδηλώσεων κλπ. στο πλαίσιο κινήσεων που σχετίζονται περισσότερο με τη διεξαγωγή των ουκρανικών προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Γενάρη...

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο πάντως απηύθυνε την Κυριακή έκκληση για επείγουσα αντιγριπική βοήθεια προς τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τις γειτονικές χώρες.

Στη Βουλγαρία, χτες, οι περιφερειακές επιδημιολογικές αρχές κήρυξαν τις νότιες περιοχές Γιάμπολ, Στάρα Ζαγόρα και Μπουργκάς σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων της νόσου που ως χτες είχε προκαλέσει το θάνατο μόλις τριών ατόμων.

Στην Ιταλία, ο Τύπος παρατηρεί συνεχή αύξηση των κρουσμάτων της αλλιώς αποκαλούμενης και ως «γρίπης των χοίρων» ιδιαίτερα στο νότο, ενώ οι ειδικοί φοβούνται έξαρση της επιδημίας τις επόμενες βδομάδες λόγω κρύου. Σύμφωνα, με τον ιταλικό Τύπο, πολλοί γιατροί εκφράζουν επιφυλάξεις αν το εμβόλιο κατά της «νέας γρίπης» θα πρέπει να χορηγείται σε έγκυες γυναίκες λόγω των ανεπαρκών κλινικών δοκιμών.

Τέλος, χτες στην Τουρκία δύο παιδάκια που είχαν προσβληθεί από τη «νέα γρίπη» πέθαναν ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τη γρίπη στη χώρα στους οκτώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ