Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟ

Συστάθηκε Επιτροπή Αγώνα Εκτάκτων υπουργείου Πολιτισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσε το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού, χτες το μεσημέρι, με αφορμή τις νέες, επικείμενες, απολύσεις συμβασιούχων στις 31/10, και αίτημα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε συμβασιούχους του ΥΠΠΟ. Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ παραβρίσκονταν και συμβασιούχοι που συσπειρώνονται στη νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ.

Το ΠΑΜΕ είχε ζητήσει, γραπτώς, συνάντηση με τον υπουργό, Π. Γερουλάνο, στη 1 μ.μ., αλλά βρήκε τις πόρτες του ΥΠΠΟ κλειστές. Ο υπουργός τελικά συνάντησε την αντιπροσωπεία ...στην κεντρική είσοδο. Το ΠΑΜΕ και οι συμβασιούχοι τού έθεσαν εκτός των δύο παραπάνω άμεσων αιτημάτων και τα πάγια, για μόνιμη - σταθερή δουλειά, κάλυψη των πραγματικών αναγκών του ΥΠΠΟ Με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τέλος στις απολύσεις και επαναπρόσληψη των απολυμένων, άρση του «δρεπανηφόρου» 24μηνου του ΠΔ «Παυλόπουλου», που όχι μόνο απολύει αλλά και κλείνει οριστικά τις «πόρτες» του ΥΠΠΟ στους απολυμένους, κλπ.

Οσον αφορά στα αιτήματα ο υπουργός προσπαθώντας να δείξει ότι «εργάζεται» πάνω στο πρόβλημα των εργαζομένων ...απάντησε ότι το «διερευνά», αλλά αρνήθηκε να μιλήσει συγκεκριμένα! Να θυμίσουμε ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ρ», είπε ότι θα επιδιωχθεί ...«λύση - γέφυρα», με «αξιολόγηση θέσεων» και «αξιολόγηση προσωπικού». Δηλαδή, «προσπάθεια» παραμονής των συμβασιούχων που εργάζονται σε τρέχοντα έργα και, μετά, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ! Πιο απλά: Οι συμβασιούχοι θα τελειώσουν τα έργα, θα απολυθούν και μετά θα δώσουν εξετάσεις! Ακόμη και για τη «μοριοδότησή» τους, λόγω προϋπηρεσίας στο ίδιο αντικείμενο, επιφυλάχθηκε να δεσμευθεί.

Ολα αυτά προμηνύουν ακόμη έναν «καυτό» αγωνιστικό χειμώνα των εργαζομένων του ΥΠΠΟ, με αιχμή τους συμβασιούχους. Η Επιτροπή Αγώνα συσπειρώνει όλη την ...«γκάμα» των συμβάσεων, τους εργαζόμενους που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα, όσους περιμένουν να απολυθούν με τη λήξη των συμβάσεών τους, τους απλήρωτους επί 6-7 μήνες, κλπ.

Στην πρώτη της ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα Εκτάκτων ΥΠΠΟ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η επίθεση στους συμβασιούχους με κάθε μορφή, είναι επίθεση απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων και των ανέργων». «Καταγγέλλουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και την αδράνεια του σωματείου των εκτάκτων του ΥΠΠΟ και της Ομοσπονδίας των εκτάκτων του Δημοσίου, που με τους χειρισμούς τους οδήγησαν χιλιάδες συμβασιούχους στο σημερινό καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας και έστρωσαν το δρόμο εκατοντάδων απολύσεων».

Προσθέτει ότι η «τροπολογία Σαμαρά» (την περασμένη άνοιξη) «όχι μόνο δεν επέλυσε το πρόβλημα των 550 συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα όπως προέβλεπε, αλλά ταχτοποίησε προσωρινά, μέχρι 31/10/2009, ένα μικρό αριθμό συμβασιούχων και οι υπόλοιποι συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται». Ταυτόχρονα, «έχουν απολυθεί και πρόκειται να απολυθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον, το πρόβλημα διογκώνεται με την καθιέρωση του 24μηνου, που, όπως είναι γνωστό, η εφαρμογή του στερεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Τέλος, καλεί σε πάλη για: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά - Μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεση πληρωμή των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα. Αρση-κατάργηση του 24μηνου. Καμία απόλυση- άμεση ανανέωση των συμβάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ