Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το ντέρμπι της... καρέκλας

Το επεισόδια ήταν ο «πρωταγωνιστής» του αγώνα των αιωνίων αντιπάλων. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν...

«Κρανίου τόπος» η Λεωφόρος

Sportidea

«Κρανίου τόπος» η Λεωφόρος
Αντί για γκολ... έβρεξε καρέκλες, μπουκάλια, αναπτήρες και μολότοφ πριν και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό κομμάτι της συνάντησης των δύο «αιωνίων» στο γήπεδο της Αλεξάνδρας, να περάσει σε δεύτερη μοίρα... Μόνο για λίγο οι φίλαθλοι των δύο κορυφαίων ομάδων της Εθνικής Κατηγορίας, κατάφεραν με επιτυχία να κρατήσουν την ευρωπαϊκή τους προσωπίδα. Μόλις η μάσκα «έπεσε», η τερατώδης μορφή του φανατισμένου και επικίνδυνου πλήθους απλώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, επισκιάζοντας ακόμα μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο απολογισμός της εφιαλτικής βραδιάς ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο παιχτών, του Βόκολου (Παναθηναϊκός) και του Λουτσιάνο (Ολυμπιακός), τριών αστυνομικών που ξυλοκοπήθηκαν, αρκετών φιλάθλων αλλά και η καταστροφή 2.100 καθισμάτων. Η έκθεση ωστόσο του παρατηρητή αλλά και τα όσα γράφτηκαν από τον διαιτητή Βασσάρα στο φύλλο αγώνα, «καίνε» την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, που κινδυνεύουν με αυστηρές ποινές.

Στον αγωνιστικό πάντως τομέα, τα πράγματα ήταν πιο... ήρεμα, αφού κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να επιβληθεί και να κερδίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το τελικό αποτέλεσμα (0-0) παρέμεινε έως το τέλος παρά τα δύο δοκάρια που είχε ο Παναθηναϊκός με τους Λυμπερόπουλο (+45') και Βόκολο (71') αλλά και τις πολλές επιθετικές ενέργειες των «ερυθρολεύκων», κυρίως του Αλβες, που σταμάτησε ο Νικοπολίδης. Ο αγώνας της Κυριακής πάντως, θύμιζε αρκετά την τελευταία κόντρα των δύο ομάδων στο «Απόστολος Νικολαίδης» (1984) οι οποίοι αναδείχτηκαν και τότε ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Σε άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Πανηλειακό στον Πύργο με 1-1, με γκολ που πέτυχε για το «Δικέφαλο» ο Βενετίδης και για τους γηπεδούχους ο Μάντα με πέναλντι. Αυτό το πέναλντι ωστόσο... έβαλε φωτιές στο παιχνίδι αφού κατά τους φιλοξενούμενους ήταν ανύπαρκτο. Χτες, ο ΠΑΟΚ, έχοντας στο... μάτι τον διαιτητή Φινοκαλιώτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το ζητούμενο είναι τι θα κάνει η πολιτεία. Πότε θα αποφασίσει να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψήφισε. Πότε θα αποφασίσει να διακόψει αυτή την αθλιότητα. Η εξυγίανση έχει ένα όνομα: Να διακοπεί τώρα το πρωτάθλημα».

Με τη «σφραγίδα» του Κωνσταντίνου - που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του - ο Ηρακλής κατάφερε όχι μόνο να... ανασάνει καταβάλλοντας τον Αρη με 2-0 στο Χαριλάου, αλλά και να τονωθεί ψυχολογικά, καθώς βγήκε νικητής από ένα μεγάλο ντέρμπι.

Συνεχίζει ο κατήφορος για τον ΟΦΗ, που χτες στην ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής γνώρισε ακόμα μια ήττα με 1-0 από την εκπληκτική Ξάνθη μέσα στο Ηράκλειο.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής είναι τα εξής: Αθηναϊκός - Πανιώνιος 2-0, ΑΕΚ - Παναχαϊκή 2-1, Εθνικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννενα 2-1, Ιωνικός - Καλαμάτα 4-1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ