Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»

Καμιά προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των εργαζομένων δε θα σταματήσει τη δράση των ταξικών δυνάμεων, σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία

Σε πάλη και οργάνωση ενάντια στην επιχείρηση ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων καλεί τους εργάτες, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη στελεχών του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά που πρωτοστάτησαν στην περιφρούρηση απεργιακής κινητοποίησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ καταδικάζει το νέο κρούσμα ποινικοποίησης απεργιακής κινητοποίησης αυτή τη φορά ενάντια στα στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Οι συνδικαλιστές Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου, ο Ιορδάνης Πουντίδης μαζί με τον Σωτήρη Παπασωτηρίου και τον Μύρωνα Σημαντίρη καταδικάστηκαν σε δυόμισι μήνες φυλάκισης γιατί το 2005 περιφρούρησαν την απεργία που είχαν κηρύξει όλα τα σωματεία της Ζώνης, σταματώντας την εργοδοσία στο Ναυπηγείο ΨΙΧΑΛΗΣ όπου οργίαζε και η "μαύρη" και ανασφάλιστη εργασία.

Η προχθεσινή δίκη είναι μια από τις 90 και περισσότερες που έχουν τα στελέχη του Συνδικάτου μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως αποτέλεσμα της σταθερής ταξικής αγωνιστικής στάσης τους. Η εργοδοσία με την αξιοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους προσπαθεί και με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι στο πνεύμα του γνωστού προέδρου του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για τα "τελεσθέντα εγκλήματα»" όσων αγωνίζονται και η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη προσπαθεί να υπερασπιστεί τα «δίκαια» της εργοδοσίας με όλους τους τρόπους.

Αν η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποθρασύνει την εργοδοσία και τα στηρίγματά της, οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους και καμία κυβέρνηση, καμία εργοδοσία, κανένας δικαστής δε θα καταφέρει να τους λυγίσει, να τους τρομοκρατήσει, να τους κάνει να συμβιβαστούν με το άδικο, να υποταχτούν στην πολιτική του κεφαλαίου. Αυτές οι "καταδίκες" για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι τίτλοι τιμητικοί, είναι πιστοποιητικά υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και το ΠΑΜΕ έτσι τα εκλαμβάνει.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη μέθοδο τρομοκράτησης συνδικαλιστών και εργαζομένων με τις δικαστικές διώξεις και καταδίκες. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Να παλέψουν, να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν λύσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ».

  • Αναβλήθηκε χτες η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν έμποροι - εργολάβοι σε βάρος συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Οι εργολάβοι ζητούν διαφυγόντα κέρδη που χάθηκαν στην πανελλαδική απεργία της 16ης Απρίλη 2008, όταν η ταξική Ομοσπονδία και τα συνδικάτα του κλάδου περιφρουρούσαν το εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ και δεν επέτρεψαν στους εργολάβους να «σπάσουν» την απεργία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ