Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Σχεδιάζεται η κλιμάκωση της πάλης

Σε συγκέντρωση καλεί σήμερα το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, στις 7 μ.μ. Νέα παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της ΟΕΚΙΔΕ, αντιπροσωπείες των οποίων χτες βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Η προχτεσινή (φωτ.) κινητοποίηση στη Νάουσα ήταν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση. Η απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης στην ΕΝΚΛΩ αποτελεί υπόθεση όλης της εργατικής τάξης
Η προχτεσινή (φωτ.) κινητοποίηση στη Νάουσα ήταν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση. Η απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης στην ΕΝΚΛΩ αποτελεί υπόθεση όλης της εργατικής τάξης
Σε νέα συγκέντρωση με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα καλεί, σήμερα, τους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ και τους απολυμένους (τα προηγούμενα χρόνια) από τα εργοστάσια του Ομίλου, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο ΕΚΝ.

Το «παρών» καλούνται να δώσουν ειδικά οι εργαζόμενοι από τα κλωστήρια «Γ», τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και την ΚΟΠΛΑΝ και οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί από τα κλωστήρια «Β», την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και την ΤΡΙΚΟΛΑΝ, με στόχο την προετοιμασία της αγωνιστικής καθόδου στην Αθήνα, την επόμενη Τρίτη 27 Οκτώβρη, όπου έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας μετά από αίτημα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΟΕΚΙΔΕ και του ΕΚΝ. Το πλαίσιο αιτημάτων, κάτω από το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν συσπειρωμένοι με το ταξικό κίνημα, είναι: Να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλους τους απολυμένους - άνεργους. Εκτακτο επίδομα ενίσχυσης για τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς 1.500 ευρώ.

Σήμερα το πρωί, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βέροιας για τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών στους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΕΝΚΛΩ (πρώην ΟΤΤΟ Εβρος) πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η διαβούλευση του Σωματείου και του ΕΚ με τους εκπροσώπους της εταιρείας για τις ομαδικές απολύσεις στο πλαίσιο του λουκέτου που σχεδιάζει να βάλει η επιχείρηση στο εργοστάσιο. Στο πλευρό των εργαζομένων που αντιδρούν στο κλείσιμο και τις απολύσεις, βρέθηκαν μαζικά εργαζόμενοι σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τον Δήμο Θεοδώρου πρόεδρο της ΟΕΚΙΔΕ. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν τα σχέδια της εργοδοσίας και να μπουν στο δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και πάλης.

Στη συνέχεια ο Γ. Πέρρος, ο Δ. Θεοδώρου και ο Σάββας Δευτεραίος, δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν παρέμβαση στον δήμαρχο και ζήτησαν για όση περίοδο οι εργαζόμενοι της ΟΤΤΟ Εβρος βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας και τις επιπτώσεις της να απαλλαγούν από την υποχρέωση να πληρώνουν δημοτικά τέλη και τροφεία για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Αίτημα που ο δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα φέρει για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες βράδυ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνει νέες επιδοτήσεις(2009-11-03 00:00:00.0)
Κυβέρνηση και εργατοπατέρες συντονίζονται εναντίον τους(2009-10-24 00:00:00.0)
Δε χωρά κανείς εφησυχασμός για την ΕΝΚΛΩ(2009-10-22 00:00:00.0)
Αντίπαλός τους η πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα(2009-10-11 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο την Πέμπτη(2009-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ