Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΕΕ
Συνεδριάζουν τα ΔΣ για επικύρωση αντιπροσώπων

Στις 23 με 25 Οκτώβρη οι εργασίες του Συνεδρίου. Την Παρασκευή 16 Οκτώβρη θα συσταθεί η Τεχνική Γραμματεία του Συνεδρίου

Με βάση τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έγιναν το Μάη, τα ΔΣ των συλλόγων ορίζουν τώρα τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο

Motion Team

Με βάση τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έγιναν το Μάη, τα ΔΣ των συλλόγων ορίζουν τώρα τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο
Μετά την προχτεσινή απόφαση για διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ από τις 23 έως τις 25 Οκτώβρη, συνεχίζουν να συνεδριάζουν τα ΔΣ των συλλόγων για επικύρωση των αντιπροσώπων. Υπενθυμίζουμε ότι οι συναντήσεις των παρατάξεων για το συνέδριο έγιναν με πρωτοβουλία της ΚΝΕ και της παράταξης που στηρίζει στα πανεπιστήμια, της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Στην τελευταία συνάντηση, προχτές, κατέληξαν στην παραπάνω ημερομηνία οι παρατάξεις Πανσπουδαστική ΚΣ, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και Δίκτυο. Η ΕΑΑΚ διαφώνησε επιβεβαιώνοντας την εναντίωσή της σε κάθε οργάνωση του φοιτητικού κινήματος. Η σύσταση της τεχνικής Γραμματείας για τη διεξαγωγή του συνεδρίου θα γίνει στις 16 Οκτώβρη.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ στην προχτεσινή του ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους φοιτητές «να μην περιοριστούν, ούτε να περιμένουν την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος από τις δυνάμεις εκείνες που το διέλυσαν και το κρατούν διαλυμένο εδώ και 20 χρόνια. Πραγματική ανασύνταξη του φοιτητικού σπουδαστικού κινήματος χωρίς αλλαγή των συσχετισμών δεν μπορεί να γίνει. Ενισχύεται η αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός διακριτού αγωνιστικού μετώπου φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, φοιτητών - συνδικαλιστών σε διοικητικά συμβούλια και επιτροπές ετών και εξαμήνων, αγωνιστές φοιτητές».

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε κανονικά ήταν το 1995. Από εκεί και πέρα οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάλυση της οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος. Η ΕΑΑΚ και το Δίκτυο, πολλές φορές, διευκόλυναν σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΕΑΑΚ και φέτος στρέφεται ενάντια στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, αφού σε πολλές σχολές (ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγοι - Μηχανολόγοι και Χημικοί Θεσσαλονίκης) εμφανίζεται στα ΔΣ σκίζοντας τα χαρτιά επικύρωσης των αντιπροσώπων!

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ υποστηρίζει ότι κινείται «με γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή και της δημόσιας παιδείας», η ΠΑΣΠ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί παρά να δεσμευτεί ότι θα βαδίσει «στο δρόμο του αγώνα», ενώ η Νεολαία ΣΥΝ αναφέρεται «σε καλύτερες θέσεις μάχης απέναντι στην κοινή εκπαιδευτική πολιτική». Οι φοιτητές έχουν την εμπειρία να κρίνουν τι εννοούν και τι όχι και να προχωρήσουν σε αλλαγή συσχετισμών.

Οι παρατάξεις στα ΤΕΙ συνεδρίασαν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΕΣΕΕ, προχτές το βράδυ, αλλά δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση. Η ΚΝΕ, στην προχτεσινή της ανακοίνωση σημείωσε ότι «πραγματοποιεί την ίδια προσπάθεια και για την ΕΣΕΕ». Η ΔΑΠ στο προχτεσινό ΔΣ της ΣΕΥΠ στο ΤΕΙ Ηπείρου, επικαλούμενη διάφορα προσχήματα, «μάζεψε» την υπογραφή της απ' την ομόφωνη απόφαση της περασμένης Παρασκευής, σε μια σαφή προσπάθεια να παγώσει τις διαδικασίες για την επικύρωση των αντιπροσώπων του συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ