Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ενας εκπρόσωπος του λαού...

«Για εμάς όλους στην Ελλάδα είναι ευχάριστο ότι η νέα κυβέρνηση δίνει την αίσθηση ενός καινούριου, κάπως πιο φρέσκου αέρα (...).

(...) δεν είναι ασήμαντο. Είναι σημαντικό να αισθανθούμε όλοι μας, ο ελληνικός λαός δηλαδή, κάποια δόση ελπίδας. Οτι τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν. Και σαφέστατα αυτή είναι η εικόνα.

(...) βλέπεις έναν άνθρωπο (σ.σ.: Γ. Παπανδρέου), ο οποίος δεν δίστασε να πάρει αμέσως ορισμένες σωστές αποφάσεις (...).

(...) εδόθη αμέσως η αίσθηση ενός ας το πούμε θετικού ακτιβισμού, μιας θετικής αντιμετώπισης. Και να σας πω και κάτι άλλο. Οι δύο-τρεις κινήσεις που έγιναν τις πρώτες μέρες, πήγε στην Ηλεία, αμέσως την πρώτη εβδομάδα της πρωθυπουργίας, και έδωσε την αίσθηση της σημασίας που δίνει γύρω από την Ολυμπία, του τι μπορεί να γίνει. Και δεν σας κρύβω επίσης ότι ευχαριστήθηκα ... ότι πήγε και επισκέφθηκε την παραλία με τα περιβόητα Ολυμπιακά Εργα (...).

Λοιπόν, βλέπεις μία διάθεση να γίνουν καινούρια πράγματα. Μετά, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το υπουργείο και βλέπετε ότι κάτι αλλάζει σχεδόν αμέσως (...)».

*

Ο ύμνος που διαβάσατε δεν προέρχεται από στέλεχος κάποιας πάλαι ποτέ «κλαδικής» του ΠΑΣΟΚ. Ούτε αποτελεί ένα από τα «αντικειμενικά» άρθρα (ακόμα κι αυτά, είναι αλήθεια, τα λένε πιο «προσεγμένα») που κοσμούν τις στήλες των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι ένα μικρό μόνο μέρος από την «παπανδρεειάδα» στην οποία επιδόθηκε χτες (από το ρ/σ «Κανάλι 1») ένας αυθεντικός «πιονέρος» του ...σοσιαλισμού και σάρκα από τη σάρκα του ελληνικού λαού (!), όπως ο ίδιος συστήνεται: ο κ. Στέφανος Μάνος!

Μετά τον ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, τα επιχειρηματικά επιμελητήρια, τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας, να, λοιπόν, που υπάρχουν και παράγοντες του πολιτικού κόσμου, που δεν κρύβουν όχι απλώς τη συμπάθειά τους, αλλά έως και τη «λατρεία» τους για το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, με το που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, τους αναπτέρωσαν την ελπίδα!

Το γεγονός ότι μεταξύ αυτών των παραγόντων ο κ. Στέφανος Μάνος διεκδικεί θέση σημαιοφόρου της «αλλαγής», θα πρέπει μάλλον να οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός (της ΝΔ) και προσωπική επιλογή του κ. Παπανδρέου στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (το 2004), έχει τεράστια εμπειρία, ως ο αυθεντικότερος ίσως εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, να αντιλαμβάνεται από πολύ νωρίς τα «σημάδια»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ