Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΒΟΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
Κάτοικοι έκλεισαν το σταθμό διοδίων και κατάργησαν το χαράτσι
  • Δυναμική κινητοποίηση, με αίτημα να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού διοδίων
  • Ανακοίνωση - παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στον κόμβο Τραγάνας

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στον κόμβο Τραγάνας
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια που στήθηκαν παράπλευρα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Τραγάνας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτησή τους από την κοινοπραξία Νέα Οδός σε παράδρομο του χωριού με αποτέλεσμα να πληρώνουν χαράτσι 1,75 ευρώ κάθε φορά που θέλουν να μετακινηθούν από το σπίτι τους και για τις δουλειές τους.

Ο πλευρικός σταθμός διοδίων που λειτουργεί από την περασμένη Τρίτη, βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο χωριό (στα πρώτα σπίτια) και με τη λειτουργία του έχει δημιουργήσει μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας στην περιοχή, ενώ υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων για τους κατοίκους και κυρίως τα μικρά παιδιά καθώς κατά μήκος του δρόμου βρίσκεται το νηπιαγωγείο και το σχολείο.

Οι κάτοικοι έκλεισαν το σταθμό, απαιτώντας το οριστικό κλείσιμό του. Zητούν με ανακοίνωσή τους που υπογράφουν ως «Οι κάτοικοι της Τραγάνας» να καταργηθούν άμεσα τα διόδια στον κόμβο Τραγάνας. Να ολοκληρωθούν οι παράπλευροι οδοί που οδηγούν στην Αταλάντη, στη Σκάλα Αταλάντης ακόμη και μέχρι Λαμία. Να σηματοδοτηθούν οι παράπλευροι οδοί και να γίνουν ασφαλείς βόρεια και νότια της Εθνικής Οδού και να συνδέονται με τοπικά δίκτυα. Επειδή το χωριό γειτνιάζει με την Εθνικό Οδό ζητούν να μην υπάρχει στο μέλλον αντίτιμο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους προερχόμενους από το χωριό κι αυτούς που έχουν κατοικία ή εξοχική κατοικία στο χωριό.


Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κώστα Μπασδέκη. Σήμερα, Σάββατο βράδυ, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην κεντρική πλατεία του χωριού για να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ: Να κλείσουν άμεσα τα διόδια

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Νέα αυξημένα διόδια εφαρμόζονται στην Εθνική Οδό με νόμο που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εκτός από την Εθνικό Οδό πιάνουν τους παραδρόμους και δημοτικούς δρόμους για την εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών για τις εταιρείες.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέγραψαν σύμβαση για να φτιαχτεί ένα δημόσιο έργο και κοντά στα δάνεια και τις άλλες διευκολύνσεις, έδωσαν το δικαίωμα στις κατασκευαστικές εταιρείες να εισπράττουν τα διόδια, αυξάνοντας το κόστος μετακίνησης των εργαζόμενων και των εμπορευμάτων. Ξεκάθαρα αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής τους χάριν των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Αδιαφορούν για το δικαίωμα του λαού να κυκλοφορεί σύμφωνα με τις ανάγκες του ελεύθερα, δωρεάν και με ασφάλεια. Αδιαφορούν και για την επιβάρυνση του εμπορίου που τάχα κόπτονται να ενισχύσουν σε στιγμές μάλιστα οικονομικής κρίσης. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Συνέχεια αυτής της υποκρισίας αποτελεί η στάση του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να δημιουργήσει άλλοθι και να δείξει φιλολαϊκό πρόσωπο προτείνοντας τη μείωση της τιμής των διοδίων με την ελάφρυνση του φόρου, αφήνοντας άθικτα τα κέρδη των εταιρειών. Αυτό δεν είναι λύση. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να παρασυρθούν. Πρέπει να αρνηθούν κάθε χαράτσι διοδίων. Αμεσα να κλείσουν τα διόδια των παραδρόμων της Τραγάνας και οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των διοδίων.

Το ΚΚΕ θεωρεί αδιανόητο και φυσικά παράλογο να γίνονται έργα με χρήματα του λαού τα οποία καλείται στη συνέχεια να ακριβοπληρώσει για τη χρήση τους. Οι συμβάσεις παραχώρησης και οι συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτών είναι αντιλαϊκές και έχουν αποικιακό χαρακτήρα. Τις απορρίπτουμε και τις καταψηφίζουμε. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψηφίζουν νόμους σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Με αίσθημα ευθύνης σάς καλούμε να συνειδητοποιήσετε την πραγματικότητα και να αντιληφθείτε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να φτιάξει φιλολαϊκό πρόσωπο. Μην τους πιστεύετε. Γυρίστε τους την πλάτη. Ακούστε τη φωνή του ΚΚΕ. Παλέψτε μαζί μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ