Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την αύξηση της χρηματοδότησης

Σε πρόσφατες ανακοινώσεις της Κομισιόν για την «καινοτομία» αναφέρεται ότι η πλειοψηφία των κρατών - μελών έχουν επιτύχει καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας, με αποτέλεσμα να μικραίνει το χάσμα σ' αυτόν τον τομέα μεταξύ της ΕΕ και των ανταγωνιστών της ΗΠΑ και Ιαπωνία. Είναι παραπάνω από φανερό ότι όταν μιλούν για καινοτομία και πρόοδο σε αυτή, την μετρούν στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο, και μόνο αυτό, ενισχύει η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας που ευαγγελίζονται.

Μάλιστα, η ΕΕ ανακοινώνει ότι οι πιο ...«καινοτόμες χώρες» εντός της είναι εκείνες που διαθέτουν κονδύλια άνω του μέσου όρου στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη διά βίου μάθηση, επενδύουν τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΑΕΠ σε έρευνα και ανάπτυξη και έχουν όργανα υποστήριξης για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και προϊόντων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αν τα καταγράφουμε όλα τα παραπάνω είναι γιατί πολλά έχουν ακούσει από τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης για αύξηση των κονδυλίων που θα διατεθούν στην Παιδεία και για προώθηση των νέων τεχνολογιών. Πρόκειται για υποσχέσεις που πράγματι μπορεί να υλοποιηθούν και μάλιστα άμεσα. Το ερώτημα είναι πού θα κατευθυνθούν τα κονδύλια, με ποιο σκοπό, προς όφελος ποιων...

Η ΕΕ από την πλευρά της είναι ξεκάθαρη στα παραπάνω ερωτήματα, ενώ το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του είναι ξεκάθαρα υπέρ της πολιτικής της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ