Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ στο Λαγονήσι εκδηλώθηκε χτες στις 11 το πρωί. Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο λόφο Σταυριανού και στο σημείο έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο. Λίγη ώρα αργότερα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Περίπου 30 λεπτά αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε σε αντιπροσωπεία της HONDA, στις Τρεις Γέφυρες. Οι 30 πυροσβέστες με τα 10 οχήματα που έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Αγίου Παντελεήμονος και Κηφισού, κατάφεραν να την περιορίσουν πριν επεκταθεί σε διπλανά κτίρια.

ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ότι δεν επιτρέπεται να επιδεινώνονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε παράνομες αρκετές ρυθμίσεις του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο τροποποιούνταν οι όροι δόμησης του οικισμού Λεγραινών του Δήμου Λαυρεωτικής.

Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το ΣτΕ, επιδεινώνονται οι προϋποθέσεις αρτιότητας των οικοπέδων, καθώς και το μέγιστο ποσοστό κάλυψης των οικοπέδων. Ετσι, στο πρακτικό του Ε' Τμήματος του ΣτΕ επισημαίνεται ότι είναι αδικαιολόγητη «η υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, η οποία επέρχεται από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις περί αρτιότητας και μέγιστου ποσοστού κάλυψης».

Αντίθετα, νόμιμες κρίθηκαν οι ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος για το συντελεστή δόμησης, καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία σ' ένα οικόπεδο 500 τ.μ. μπορεί να οικοδομηθεί κτίριο εμβαδού 320 τ.μ., ενώ με την προτεινόμενη ρύθμιση μπορεί να ανεγερθεί οικοδόμημα μικρότερο των 300 τ.μ. Επίσης, νόμιμες είναι και οι διατάξεις για τους υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτου, αφού δεν μπορεί να επεκτείνονται πέραν του περιγράμματος της κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ