Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεμένοι με το κέρδος...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, αρκετά κυνική η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας του γηπέδου του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με την οποία «γήπεδο και εμπορικό κέντρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα»!

Είναι και ...συμβολική, θα λέγαμε, αν και είμαστε βέβαιοι πως δεν ήταν αυτός ο στόχος των συντακτών της.

Γιατί κάθε γήπεδο (ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος) που κατασκευάζεται είναι «δεμένο» με κάποιο εμπορικό κέντρο. Οπως και ο αθλητισμός, γενικώς, είναι συνδεδεμένος με την εμπορευματοποίηση.

Αυτή πάλι, με τη σειρά της, είναι «δεμένη» με το κέρδος, οπότε και ο αθλητισμός είναι δεμένος με το κέρδος, όπως και όσοι εμπλέκονται με αυτόν με οποιονδήποτε τρόπο.

Κι αν δεν αποδεχθούν να υπηρετούν το κέρδος, τότε το «σύστημα» τούς ξερνάει ως ...μη επαγγελματίες, «παλαιολιθικούς» ή ποιος ξέρει τι άλλο.

Οσο για το δικαίωμα των ανθρώπων στον αθλητισμό, των απλών καθημερινών ανθρώπων που δικαιούνται να έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και υγείας, αυτό φαίνεται πως ...δεν «κολλάει» με το κέρδος.

Μόνο όταν το «δικαίωμα» γίνει και αυτό «εμπόρευμα», μπορούν να το αντιληφθούν κι, ίσως, μας κάνουν τη ...χάρη να το αναπτύξουν (με το αζημίωτο, φυσικά).

Εως τότε, εμείς οφείλουμε να είμαστε καλοί τηλεθεατές αγώνων (και να παρακολουθούμε και τις ενδιάμεσες διαφημίσεις), ή, ακόμη καλύτερα, φανατικοί των γηπέδων και, ει δυνατόν, των προέδρων...

ΤΙ ΔΩΡΑΚΙ κι αυτό από την ...Ευρωπαϊκή Ενωση! Δωρεάν, λέει, σήμερα τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης». Ευχαριστούμε Βρυξέλλες...

Αυτό που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε είναι το γιατί πρέπει να πληρώνουμε πανάκριβα τις υπόλοιπες μέρες...

Από την άλλη βέβαια ...τι να συζητάμε! Υπάρχει ποτέ περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων να ανησυχήσει πραγματικά για το περιβάλλον ή για τις λαϊκές ανάγκες; Δεν υπάρχει...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ