Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζητάνε και τα ρέστα

Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο. Ο λόγος για το εργοδοτικό ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), που με ανακοίνωσή του ισχυρίζεται πως «πάγια θέση του Σωματείου είναι η διασφάλιση εργασίας για όλους». Ανακοίνωση που ήρθε λίγες μόνο μέρες μετά την απόλυση έξι εργαζομένων - πέντε με συμβάσεις έργου και ένας με σύμβαση ορισμένου χρόνου - από τη διοίκηση του ΙΦΕΤ, στην οποία το εργοδοτικό σωματείο, στην ουσία, συμφώνησε! Το μέλος της διοίκησης του Σωματείου, Α. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΚΕ), κατέθεσε, στην εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο, ότι ο τζίρος της εταιρείας έχει μειωθεί και δεν μπορεί να «αντέξει» τόσους εργαζόμενους.

Αλλά το θράσος του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, δε σταματά εκεί. Στην ίδια ανακοίνωση το ΔΣ του Σωματείου του ΙΦΕΤ, θεωρεί ότι η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) - με την οποία κατήγγειλε και αποκάλυπτε αυτή την απαράδεκτη τακτική του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων - αποτελεί ... «δυσάρεστη έκπληξη»! Εχουν το θράσος δηλαδή, να τολμούν να ασκούν κριτική στην ταξική Ομοσπονδία επειδή έκανε το αυτονόητο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στην ίδια τους την εργασία. Πάει, όμως, πολύ να επιτίθενται στην ταξική Ομοσπονδία αυτοί οι οποίοι όχι μόνο συνέβαλαν και στήριξαν τις πολιτικές που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε αναλώσιμο είδος αλλά και ανοιχτά φανερώνουν ότι αυτό για το οποίο αγωνιούν είναι τα έσοδα της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι, τώρα, πριν την κάλπη, πρέπει να κρίνουν τις δυνάμεις του δικομματισμού και από αυτές τις πρακτικές τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ