Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΤΟΠ σ' όσους διαλύουν την Πρόνοια

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραδίδουν σε ιδιώτες και ΜΚΟ την Πρόνοια, που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στην αντιαναπηρική πολιτική προϋποθέτει σε πολιτικό επίπεδο την ενίσχυση του ΚΚΕ (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση του νεοσύστατου συλλόγου)
Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στην αντιαναπηρική πολιτική προϋποθέτει σε πολιτικό επίπεδο την ενίσχυση του ΚΚΕ (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση του νεοσύστατου συλλόγου)
«Η κοινωνική ευαισθησία σταματάει εκεί που αρχίζουν να γεμίζουν τα ταμεία της πλουτοκρατίας. Και οι δυο είναι υπόλογοι». Με τη φράση αυτή, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ανέδειξε, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής της επίσκεψης στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, τα αποτελέσματα της πολιτικής ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που διέλυσαν την Κοινωνική Πρόνοια και την παρέδωσαν στους ιδιώτες, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την Εκκλησία, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Μερικά δείγματα των αποτελεσμάτων της πολιτικής που εφάρμοσαν και στήριξαν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου:

  • Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε το ΠΙΚΠΑ και τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ), που είχαν πανελλαδική διάρθρωση, με κέντρα στήριξης για την οικογένεια, το παιδί, τους αναπήρους, τους τσιγγάνους και τις μειονότητες και όπου πραγματοποιούνταν μέχρι τότε δωρεάν οι εμβολιασμοί.
  • Το 2004 το ΠΑΣΟΚ έκοψε όλες τις θεραπείες των βαριά ανάπηρων που έφταναν στην ηλικία των 18 χρόνων. Η ΝΔ επέβαλε μετά το 2004 να καλύπτονται μόνο το 50% των απαραίτητων θεραπειών.
  • ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφήνουν 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες εκτός ειδικής αγωγής, αφού δε δημιουργούν δημόσιες υποδομές.
  • Με πρόσχημα την αντιμετώπιση των αναπήρων - «μαϊμού» προωθούν το χτύπημα συνολικά των αναπηρικών συντάξεων και των παροχών στους αναπήρους. Σ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική, που επιταχύνεται μετά και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνη, συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • Το ΠΑΣΟΚ μετέφερε τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς - που ήταν δωρεάν - στους δήμους και επέβαλε την πληρωμή τροφείων (από 70-300 ευρώ περίπου). Σήμερα προτείνει ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών από τους επιχειρηματίες (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), που θα απαλλάσσονται από το φόρο για την αντίστοιχη δαπάνη. Επίσης προτείνει τη δημιουργία σταθμών με συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα. Ακόμα, την ελάχιστη παροχή της επιδότησης των τροφείων, που θα ποικίλλει ανάλογα τα εισοδήματα, και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, «ως αναπτυξιακό κίνητρο για τον ιδιωτικό τομέα».

Ολα τα παραπάνω, αλλά και η απόσταση που καθημερινά μεγαλώνει ανάμεσα στις σύγχρονες ανάγκες και τα ψίχουλα με τα οποία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πασχίζουν να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα υπαγορεύουν ότι στις 4 Οκτώβρη ένα πρέπει να είναι το μήνυμα της κάλπης: ΚΚΕ. Οι οικογένειες των αναπήρων, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, έχουν κάθε συμφέρον να καταδικάσουν τα κόμματα που τους καταδικάζουν με την πολιτική τους. Να δώσουν τη δική τους απάντηση και στην κάλπη, με ισχυρό ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ