Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η πρόταση του ΚΚΕ οδηγεί το λαό στην ευημερία

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

Μήνυμα προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), ενόψει της ημερίδας που διοργάνωσε χτες το πρωί με θέμα: «Οικογένεια με παιδιά και ευρωπαϊκός πολιτικός διάλογος», απέστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής:

«

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να απευθυνθώ μέσω της ημερίδας σας στις πολύτεκνες οικογένειες.

Τα προβλήματα της πολύτεκνης οικογένειας από τα λαϊκά στρώματα δεν είναι πολιτικά ουδέτερα. Είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος που έχει ως θεό το κέρδος. Ξεκινάνε από την επιθυμία δημιουργίας οικογένειας από νεαρά ζευγάρια, την απόκτηση ενός ή περισσοτέρων παιδιών. Ολα έχουν μετατραπεί σε εμπορεύματα: Ο γάμος, η γέννα, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία κλπ.

Σας είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για τις αγωνίες και τα βάσανα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και μάλιστα η πολύτεκνη.

Αγωνίες και βάσανα από την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, την έλλειψη κρατικών υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της λαϊκής οικογένειας και τη μεταφορά της ευθύνης και του οικονομικού βάρους από το κράτος στην ίδια. Ολα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα την πολύτεκνη οικογένεια.

Υπεύθυνη για την παραπάνω κατάσταση είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, των πλουτοκρατών και εφαρμόζεται από φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη - μέλη της. Στο βωμό αυτής της πολιτικής και στην Ελλάδα θυσιάστηκαν και θυσιάζονται λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναλλάξ.

Ακόμα και τώρα, μπροστά στις εκλογές που συνηθίζεται από τα κόμματα που διεκδικούν τον κυβερνητικό θώκο να δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις και οι δύο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπόσχονται στην ουσία χειρότερες μέρες στο όνομα δήθεν της οικονομικής κρίσης που όμως θα μείνουν και μετά. Ενώ προτείνουν σχεδόν τα ίδια, δηλαδή καμιά παροχή για το λαό και νέα κίνητρα για την πλουτοκρατία, παριστάνουν ότι έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Η ΝΔ μιλάει για πάγωμα ημερομισθίων, μισθών και συντάξεων. Το ΠΑΣΟΚ για αύξηση 30 λεπτών την ημέρα. Το ίδιο "γενναίες" λέει το ΠΑΣΟΚ ότι θα είναι και οι αυξήσεις στους συνταξιούχους και τους άνεργους. Με τα ψίχουλα της κατώτερης ενιαίας σύνταξης, της προνοιακής (αυτά είναι και τα 500 ευρώ σύνταξη που υποσχέθηκε για τη νοικοκυρά) σχεδιάζει καίριο χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται στο σχεδιασμό της μεταφοράς των βαρών της εργοδοσίας και του κράτους στις πλάτες των ασφαλισμένων με την ενίσχυση των πυλώνων των επαγγελματικών, ιδιωτικών, ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Γι' αυτό, ο ένας πατάει πάνω στους ασφαλιστικούς νόμους του άλλου και συνεχίζουν την αντιασφαλιστική επίθεση.

Γι' αυτό και τώρα το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει την αύξηση των ηλικιακών ορίων που επέβαλε και πρόσφατα η ΝΔ στις γυναίκες στο Δημόσιο και γενικά όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχουν παρθεί.

Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει υποσχέσεις για πάγωμα των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, πατώντας στις υπέρογκες αυξήσεις που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο 2009.

Ταυτόχρονα και οι δύο, με μικρές δευτερεύουσες παραλλαγές, αυξάνουν τη φορολογία των εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και τη μειώνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επεκτείνουν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Υγείας που τώρα ενόψει της νέας γρίπης μ' αυτή την πολιτική υπονομεύεται ακόμα περισσότερο η υγεία του λαού.

Συμφωνούν και οι δύο με τις ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των αερομεταφορών, του νερού κλπ.

Με άλλα λόγια, όχι μόνο δεν θα έχουμε αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος, αλλά θα πρέπει να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ικανοποιηθούν βασικές λαϊκές ανάγκες, πολύ δε περισσότερο οι πολυμελείς φτωχομεσαίες οικογένειες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας έγκαιρα προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε στη λαϊκή οικογένεια και ιδιαίτερα στην πολύτεκνη λαϊκή οικογένεια ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και οδήγησε στην οικονομική κρίση και που θα συνεχιστεί.

Το ΚΚΕ πρόβαλε και προβάλλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων. Αυτή είναι η πρόταση που έχει το ΚΚΕ και που είναι ρεαλιστική, γιατί ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, τον οδηγεί στην ευημερία.

Σ' αυτήν την εκλογική μάχη, βέβαια, δεν κρίνεται αυτό. Κρίνεται αν την επομένη των εκλογών οι υπεύθυνοι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες θα μετρούν απώλειες.

Εμείς, λέμε όποια κυβέρνηση και αν βγει να νιώθει αδύνατη, ανίσχυρη να προχωρήσει τη νέα λαίλαπα που έχουν προσυμφωνήσει με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ΕΕ.

Να φοβούνται την οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση για να εφαρμόσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που από τώρα εξαγγέλλουν.

Να νιώθει και να είναι δυνατός ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ για να αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική.

Γιατί και η δική σας εμπειρία το επιβεβαιώνει και σας καλούμε στις εκλογές να την αξιοποιήσετε ως κριτήριο ψήφου, ότι το ΚΚΕ δεν έμεινε μόνο στις προειδοποιήσεις.

Τήρησε τις υποσχέσεις που και σε εσάς με το μήνυμά μας, μετά τις εκλογές του 2007, είχαμε δώσει όπως και σε όλο τον εργαζόμενο λαό και προσπαθήσαμε, ώστε οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις, το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ριζοσπαστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών, των αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας, πρωτοστατούντων των μελών της ΚΝΕ να αναπτύξουν αγώνες για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, σαν αποτέλεσμα της δεύτερης και τρίτης δουλειάς που συχνά αναγκάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της νυχτερινής βάρδιας των μανάδων με παιδιά προσχολικής ηλικίας, της υπονόμευσης ακόμα και του υπάρχοντος ωραρίου, οδηγεί εκτός των άλλων και σε έλλειψη επικοινωνίας του ζευγαριού, των γονιών με τα παιδιά τους. Κυριολεκτικά φέρνει σε κατάσταση διάλυσης την οικογένεια.
  • Αύξηση των κατώτερων μισθών στα 1.400 ευρώ και όλων των συντάξεων στα 1.120 ευρώ.
  • Ενιαία και καθολική κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα πότε των κυβερνήσεων της ΝΔ και πότε του ΠΑΣΟΚ. Να γυρίσουν όλα τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία από το 1950 μέχρι σήμερα. Μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στα 55 χρόνια και στα 60 για τους άντρες και 5 χρόνια αντίστοιχη μείωση για άντρες και γυναίκες (55 και 50 χρόνια) γι' αυτούς που εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που πρέπει να επεκταθούν και όχι να καταργηθούν και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων, με επίδομα 1.120 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για την πολύτεκνη οικογένεια που να προσαυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αναπροσαρμόζεται με βάση τον τιμάριθμο.

Φορολόγηση των επαγγελματιοβιοτεχνών με βάση τα πραγματικά έσοδα. Λειτουργία καταστημάτων με ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο και Κυριακή αργία.

  • Ατοκα δάνεια στους πολύτεκνους, στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.
  • Πολιτική λαϊκής στέγης.
  • Μέτρα προστασίας του αγροτικού εισοδήματος και της αγροτικής παραγωγής από τους περιορισμούς της ΚΑΠ.
  • Μέτρα στήριξης, με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, των οικογενειών που έχουν βαριά ανάπηρο ή χρόνια πάσχοντα.
  • Δημόσιους Δωρεάν Βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις με κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής.
  • Μετατροπή των προγραμμάτων βοήθειας στο σπίτι και κοινωνικής μέριμνας σε καθολική δημόσια δωρεάν υπηρεσία στήριξης όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη, με μονιμοποίηση όλου του προσωπικού και παραπέρα στελέχωση για επέκτασή τους ώστε να ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Αύξηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
  • Αποκλειστικά δωρεάν δημόσια Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, με εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υποδομών και παροχών και με δωρεάν φάρμακα.
  • Φθηνές συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό για όλο το λαό και με ιδιαίτερες εκπτώσεις στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Για να μη φορτωθεί τα βάρη της οικονομικής κρίσης όπως φορτώθηκε και την ανάπτυξη η λαϊκή οικογένεια, κατ' επέκταση η πολύτεκνη λαϊκή οικογένεια.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε να κάνετε το βήμα να ψηφίσετε ΚΚΕ.

Να εμπιστευθείτε τώρα με την ψήφο σας το ΚΚΕ γιατί έχει πρόταση πολιτικής διεξόδου, πρόταση εξουσίας που καταργεί την κλοπή από το κεφάλαιο του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Που με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό - κοινωνικό έλεγχο μπορούν να ικανοποιηθούν πλήρως οι λαϊκές ανάγκες. Αρα η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος και για την προοπτική.

-- Να ψηφίσετε το ΚΚΕ γιατί ακριβώς επειδή έχει φιλολαϊκή στρατηγική πρόταση μπορεί να προβάλλει και να παλεύει μαχητικά ριζοσπαστικούς στόχους πάλης για την ανακούφιση από την αντιλαϊκή λαίλαπα των λαϊκών οικογενειών και που πρέπει να αντεπιτεθούν έστω και τώρα για να μη βρεθούν μετά τις εκλογές σε χειρότερη θέση.

-- Να δώσετε με εμπιστοσύνη την ψήφο σας στο ΚΚΕ ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα γιατί θα τη χρησιμοποιήσει για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος για την αποτελεσματική αντεπίθεσή του, για να διαμορφωθεί μια λαϊκή συμμαχία των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων, αγροτών και των λαϊκών ριζοσπαστικών κινημάτων.

Μέσα σ' αυτή τη συμμαχία, στους επερχόμενους αγώνες θα συναντηθούμε και με το πολυτεκνικό κίνημα, για να γίνουν πραγματικότητα οι διεκδικήσεις σας, γενικά για τη λαϊκή ευημερία, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ το λαϊκό εισόδημα(2007-12-18 00:00:00.0)
Δυσβάσταχτα βάρη απ' την αντιλαϊκή πολιτική(2005-10-28 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο η αντιλαϊκή επιδρομή(2005-04-06 00:00:00.0)
Οικονομική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών(2004-10-24 00:00:00.0)
«Μαύρο» στην κοροϊδία(2004-03-02 00:00:00.0)
Τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται στη δημιουργία οικογένειας(2001-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ