Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση με δυνατό ΚΚΕ και ισχυρό κίνημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Σε ανακοίνωση για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει:

«Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ επιβεβαίωσε και επικαιροποίησε την κοινή αντιλαϊκή στρατηγική των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, ενόψει της επικείμενης Συνόδου του G-20, στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Οι φλυαρίες για μείωση των αμοιβών των τραπεζικών στελεχών μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους για τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και την ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου εναντίον τους. Οι συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ μεταφέρουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους φτωχούς αγρότες και ενισχύουν το κεφάλαιο με καινούργιο πακτωλό χρημάτων.

Απέναντι στη δραματική αύξηση της στρατιάς των ανέργων, την κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων κυνικά διακηρύσσουν μέτρα που επιβάλλουν την "προσαρμογή των εργαζομένων στις ανάγκες της αγοράς", για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Δυναμώνουν τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οικονομικούς μηχανισμούς, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα, διαβόητα όργανα εκμετάλλευσης και εκβιασμού των λαών και επιχειρούν μάταια να ρυθμίσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των ομίλων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο οποίος οξύνεται. Ενισχύουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου με στόχο τη διασφάλιση των κερδών του, με νέες ιδιωτικοποιήσεις και συγχωνεύσεις.

Προωθούν την ολοκληρωτική απελευθέρωση του παγκόσμιου εμπορίου, στα πλαίσια του ΠΟΕ και των διαπραγματεύσεων της Ντόχα, για την επέλαση του κεφαλαίου στις φτωχές και υπό ανάπτυξη χώρες με την απελευθέρωση των αγορών τους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις εξαγορές, καταφέρνοντας ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στο εισόδημα των εργαζομένων, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.

Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στα πλαίσια της ΕΕ και του G-20 για την ενίσχυση των μονοπωλίων στον ανελέητο πόλεμο για την κατάκτηση θέσεων και αγορών στην προοπτική ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, ενώ με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές και την ενεργειακή ασφάλεια πολλαπλασιάζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκμετάλλευση των λαών.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, γενικότερα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, της άγριας εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης των λαϊκών στρωμάτων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να αξιοποιήσουν τις εκλογές στις 4 Οκτώβρη και να επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να ψηφίσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ για να δυναμώσει και να γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμονοπωλιακή πάλη και συμμαχία του εργατικού λαϊκού κινήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή θύελλα και στην πορεία να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ