Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης

Οι μαθητές του Ασβεστοχωρίου, όπως και οι μαθητές σε πολλές άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, απαιτούν το αυτονόητο: ΣΧΟΛΕΙΟ

Motion Team

Οι μαθητές του Ασβεστοχωρίου, όπως και οι μαθητές σε πολλές άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, απαιτούν το αυτονόητο: ΣΧΟΛΕΙΟ
Εκρηκτικά είναι τα προβλήματα σχολικής στέγης στο 2ο Λύκειο Πολίχνης και στα δύο δημοτικά του Δήμου Ασβεστοχωρίου εξαιτίας των ανύπαρκτων υποδομών σχολικής στέγης με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Οι 150 μαθητές λυκείου της Ευκαρπίας εξαιτίας των ανύπαρκτων υποδομών λυκείου στην Ευκαρπία φιλοξενούνται στο 2ο Λύκειο Πολίχνης. Γονείς και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Πολίχνης διαμαρτύρονται, γιατί, ενώ υπάρχει στα χαρτιά ίδρυση λυκείου Ευκαρπίας, δεν έχει προχωρήσει τίποτε. Ακόμα και τα προκάτ που είχε υποσχεθεί η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ότι θα τοποθετούσε, δεν τα τοποθέτησε, με αποτέλεσμα δεκάδες μαθητές της πρώτης λυκείου από την Ευκαρπία να μην μπορούν να κάνουν μάθημα. Σύμφωνα με τη Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το πρόβλημα του μαθητικού πληθυσμού της Ευκαρπίας θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο, καθώς ήδη οι μαθητές του Γυμνασίου της αριθμούν τους 470. Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι η πληθυσμιακή αύξηση του Δήμου Ευκαρπίας είναι διαρκώς διογκούμενη, όπως και όλων των περιφερειακών δήμων της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με τα σχολεία του κέντρου τα οποία αριθμούν όλο και λιγότερους μαθητές. Εκρηκτική, επίσης, είναι η κατάσταση στους Δήμους Συκεών, Νεάπολης, αλλά και σε άλλους περιφερειακούς δήμους με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν τα προβλήματα και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά, τα ποσοστά της διπλοβάρδιας στα Νηπιαγωγεία φτάνουν το 29%, στα Δημοτικά 11%, στα Γυμνάσια 21% και τα Λύκεια 16%.

Ο Σύλλογος Γονέων 1ου και 2ου Δημοτικού Ασβεστοχωρίου διεκδικεί το αυτονόητο της ύπαρξης σχολικών κτιρίων, που να καλύπτουν τις ανάγκες. «Αυτή τη στιγμή - σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Συλλόγου - στο Ασβεστοχώρι λειτουργούν στον ίδιο χώρο 2 δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά κάνουν μάθημα 10 χρόνια τώρα σε νοικιασμένα καταστήματα και σε προκάτ αίθουσες στο χώρο του πάρκου. Ο προαύλειος χώρος δυναμικότητας 100 μαθητών γεμίζει στα διαλείμματα με 400 παιδιά, και κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται». Ο Σύλλογος, την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτέμβρη, οργανώνει κινητοποίηση στις 8 το πρωί, στο ύψος του Δήμου Χορτιάτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ