Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγερτήριο ανυπακοής στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα

Να αποσυρθεί το κατάπτυστο σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού του Πανεπιστημίου Αθήνας, που δίνει τη δυνατότητα να διεξάγεται απόρρητη έρευνα για πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σκοπούς, με πρόσχημα την «άμυνα της χώρας», απαιτεί η Οργάνωση του ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση φοιτητών του Πολυτεχνείου, ενάντια στην επιχείρηση στρατολόγησης φοιτητών από το ΝΑΤΟ...
Από παλιότερη κινητοποίηση φοιτητών του Πολυτεχνείου, ενάντια στην επιχείρηση στρατολόγησης φοιτητών από το ΝΑΤΟ...
Τη δυνατότητα να διεξάγεται στα πανεπιστήμια απόρρητη έρευνα για τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς, που προωθείται μέσα από το σχέδιο εσωτερικού κανονισμού του Πανεπιστημίου Αθήνας και αποκάλυψε προχτές ο «Ριζοσπάστης», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση της Αχτίδας έχει ως εξής:

«Αυτές τις μέρες προετοιμάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού για την υλοποίηση του νέου αντιδραστικού νόμου - πλαισίου που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι "η διεξαγωγή της απόρρητης έρευνας επιτρέπεται με ειδική απόφαση της Συγκλήτου, εφόσον η έρευνα αυτή εξυπηρετεί την άμυνα της χώρας"!

Στον καπιταλισμό, ειδικά στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που διανύουμε - που οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με μέτρα δρακόντεια ξηλώνουν εργατικά λαϊκά δικαιώματα και δολοφονούν λαούς - «άμυνα της χώρας» σημαίνει επιθετικοί σκοποί της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, τρομοσυμφωνίες και ένταση των μέτρων παρακολούθησης, Ευρωστρατός και «προληπτικός πόλεμος» κατά του λαϊκού κινήματος.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χέρι - χέρι χρόνια τώρα με την υπογραφή τους και την ενεργό τους στήριξη προωθούν την πλήρη ενσωμάτωση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δίνουν γη, νερό και αέρα στους ιμπεριαλιστές. Από τη θέσπιση υποτροφιών του ΝΑΤΟ (1998 - '99) μέχρι την προσέλκυση φοιτητών για πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΜΠ 2006) και τις Βρυξέλλες (ΑΠΘ 2008), καλούν τα πανεπιστήμια να υπηρετήσουν τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς της νέας τάξης πραγμάτων.

Είτε με την οικονομική και πολιτική είτε με τη στρατιωτική του δράση το κεφάλαιο σχεδιάζει όλο και πιο επιθετικά να υποτάξει εξολοκλήρου την επιστημονική έρευνα στην υπηρεσία της αύξησης των κερδών του. Αυτοί που από τη μια ματώνουν τους λαούς, σχεδιάζουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κι από την άλλη σφυροκοπούν εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση! Καλούμε τα συλλογικά όργανα εργαζομένων, φοιτητών και πανεπιστημιακών να παλέψουν για να αποσυρθεί τώρα το παραπάνω κατάπτυστο σχέδιο εσωτερικού κανονισμού.

Ο λαός κι η νεολαία αυτού του τόπου έχουν μνήμη, αλλά κυρίως πλούσια πείρα και αντιιμπεριαλιστική δράση. Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτώβρη αυτή η πείρα πρέπει να μετατραπεί σε καταδίκη, τιμωρία της πολιτικής του κεφαλαίου που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αθωώνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και πανεπιστημιακοί που δεν υποτάσσονται στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα πρέπει να δώσουν αποφασιστική δύναμη στη δύναμή τους, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να σημάνει την επομένη των εκλογών εγερτήριο ανυπακοής και απειθαρχίας στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα, εγερτήριο ανασύνταξης και αντεπίθεσης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Για παιδεία και έρευνα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε ρήξη με τη λογική της παντοδυναμίας της «οικονομίας της αγοράς» και του κέρδους με κάθε κόστος. Για να δυναμώσει ο λαϊκός ριζοσπαστικός πόλος που θα αντιπαλέψει την εξουσία του κεφαλαίου, θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία, το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ