Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Τραγικές ελλείψεις στον Πειραιά

Περιοδεία σε τρία ειδικά σχολεία έκανε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής

Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τα τεράστια προβλήματα στην ειδική αγωγή
Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τα τεράστια προβλήματα στην ειδική αγωγή
«Κάνουν μάθημα ανά... τρεις ημέρες»... «ουσιαστικά υπάρχει μόνο η διευθύντρια και δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα όλο το υπόλοιπο προσωπικό». Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στην ειδική εκπαίδευση και στον Πειραιά, όπως καταγράφηκαν από πρόσφατη περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας βουλευτή του Κόμματος, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Αυτιστικό Σχολείο Πειραιά.

Οπως αποκαλύφθηκε, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό: Εξι τμήματα παραμένουν κλειστά και μόλις 3 λειτουργούν. Λείπουν 6 δάσκαλοι για το ημερήσιο σχολείο (επί συνόλου 9) και 2 για το ολοήμερο. Οι κενές θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού ανέρχονται στο 50% των προβλεπομένων. Αποτέλεσμα οι μαθητές κάνουν μάθημα ανά τρεις ημέρες!

Στο Ειδικό Αυτιστικό Σχολείο, αντίστοιχα: Από τις 13 συνολικά θέσεις προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο οι 2. Ο ένας και μοναδικός δάσκαλος που υπάρχει είναι αναπληρωτής. Υπάρχει μόνο ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό και αυτό με απόσπαση. Δεν υπάρχει ψυχολόγος, εργοθεραπευτής, σχολική νοσηλεύτρια και λογοθεραπευτής...

Δραματική όμως είναι η κατάσταση συνολικά για τα ειδικά σχολεία σε όλες τις περιφέρειες του Πειραιά. Σε στοιχεία της Νομαρχίας καταγράφονται τα εξής:

2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά: Δεν υπάρχουν λογοθεραπευτής, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και γυμνάστρια.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού: Είναι κενές δύο θέσεις δασκάλων, ενός λογοθεραπευτή και ενός ψυχολόγου.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος: Χρειάζονται δύο δάσκαλοι και είναι κενές οι θέσεις ενός γυμναστή, ενός ψυχολόγου και ενός λογοθεραπευτή.

ΠΙΚΠΑ Πειραιά: Προβλέπονται 8 θέσεις δασκάλων και είναι κενές οι 5. Δεν υπάρχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό. Το σχολείο φιλοξενείται σε νεοκλασικό κτίριο χωρίς αύλειο χώρο και με συνθήκες αντίξοες για παιδιά με αυξημένες ανάγκες.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας: Λείπουν 5 δάσκαλοι και λογοθεραπευτής, μουσικοθεραπευτής και γυμναστής.

Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πειραιά: Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών ξεπερνούν τις 20. Για να λειτουργεί καθημερινά έχει συρρικνώσει τη διάρκεια των μαθημάτων του σε τρεις ώρες, ενώ αναγκάζεται να μη δέχεται επιπλέον παιδιά, παρά τη ζήτηση που υπάρχει.

ΕΕΕΕΚ Γαλατά: Φέτος είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του και εκτός από τη διευθύντρια δεν υπάρχει κανένα άλλο άτομο ως διδακτικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ