Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Εγώ, ένας Δανός του Νότου

1. Ας μεταβώμεν εις Δανίαν να γίνομεν Δανοί. Εμπροσθεν παγοσκεπών κάλπεων ας ψηφίσουμε, ας ψηφίσουμε εναντίον των κόκκινων δαιμόνων που όχι μόνο παραμένουν εις Αθήνας, αλλά κάνουν το καθετί που βάζει σε δοκιμασία την ευδαιμονία μας.

2. Ο Αλμούνια επανέφερε τον Γιωργάκη στη φυσική του κατάσταση, που δεν είναι άλλη από αυτήν της βρεγμένης γάτας.

3. Η απόρρητη αλήθεια του Τσιτουρίδη μού προκάλεσε γέλια πολλά. Ενώ γνώριζε και συμμετείχε στην κυβέρνηση αγκαζέ με συναδέλφους βουλευτές περιωπής και ανάλογης διαπλοκής, μέχρι χθες έδινε τον αγώνα υπέρ Καραμανλή. Σήμερα μασάει αργά την αλήθεια του αδιαφορώντας ακόμα κι αν κινδυνεύει να του κάτσει στο λαιμό και να πνιγεί απ' αυτήν. Ηταν σίγουρος πως θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές. Το άσχημο νέο ότι είναι εκτός νυμφώνος τον βρήκε εμβρόντητο στα σκαλιά της Ρηγίλλης. Οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι την Ομόνοια, ενώ η Ρηγίλλης είχε πάρει στο μυαλό του τις διαστάσεις μιας βίλας του αίσχους. Ολοκλήρωσε το μονόλογό του ανακοινώνοντας πως, αφού μοιράσει ψαρόσουπα στους παλιούς ψηφοφόρους του, θα επιδοθεί σε αγώνα ανένδοτο κατά του Καραμανλή, χαρίζοντας σ' εμάς το καλύτερο ανέκδοτο των εκλογών.

4. Ο Καρατζαφέρης, αφού μάζεψε όλα τα σκουπίδια που έπεσαν από το τραπέζι του Καραμανλή, φαίνεται πως δε χόρτασε κι άρχισε να μαζεύει κι από τα γύρω τραπέζια. Ιδού η λεία: ένας οικολόγος της συμφοράς που ξεπερνά τον πρόεδρο στο βάψιμο του μαλλιού του, ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ και μια αθλήτρια ονόματι Σουλτάνα. Ολοι αυτοί μαζί συμπλήρωσαν την ταπετσαρία, στην οποία το βασικό χρώμα δίνει ο Καρατζαφέρης, βασιλιάς του κιτς. Αν φτάσει στις εκλογές χωρίς να τα «παίξει», θ' αρχίσω να πιστεύω στην ύπαρξη του Θεού!

5. Ο Συνασπισμός αρχίζει να με συναρπάζει με τα μαγικά τρικ του. Κατάφερε να διαιρέσει το πρόσωπο του Τσίπρα σε έντεκα προέδρους. Ξεπέρασε ακόμα και το πρόβλημα με τις κοινές εμφανίσεις. Από δω και στο εξής θα μιλάνε και οι έντεκα ταυτόχρονα, και ο καθείς θα λέει τα δικά του ανάλογα με το γκρουπούσκουλο που εκπροσωπεί. Το μυστικό αυτού του μαγικού τρόπου ο Συνασπισμός θα το πάρει στον τάφο του. Προσώρας αρκετοί μαέστροι προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο, μαζί με τους γνωστούς για την πίστη τους στην άμεση δημοκρατία φυσικούς επιστήμονες.

6. Η προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων για τη «χρυσή τομή» στην πραγματικότητα είναι η παρωδία των εκλογών. Η ένδεια και η ντροπή που είναι οι μόνιμοι συνοδοί του αδαούς πολίτη αφήνουν αδιάφορα τα δύο χαϊδεμένα παιδιά της εξουσίας, που μεταφέρουν το επώνυμό τους με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο. Η δική μας αδράνεια τους τρέφει και τελειοποιεί το λόγο της ύπαρξής τους, που τους κάνει ανελέητους επάνω μας. Καταπραΰνουν την κοινή γνώμη με κάθε τρόπο κι έπειτα προσπαθούν να την αποκαθάρουν από τις παρορμήσεις της για το δικαίωμα στη ζωή.

7. Ο Καραμανλής θα μπορούσε από δω και στο εξής να προσφέρει πολλά στην παραγωγή γέλιου. Αφού μετέτρεψε τη Δημοκρατία σε φάρσα, στο τέλος την κατέστησε χωματερή συσσώρευσης αποβλήτων. Τι του απέμειναν; Παλικαρισμοί σε ανύπαρκτες μάχες με την ψευδαίσθηση ότι τις έχει κερδίσει.

8. Είναι πιο εύκολο να γίνει ένας Δανός Ελληνας, αλλά ποτέ το αντίθετο. Το παράτολμο εγχείρημα στο οποίο αποφάσισε ο Γιωργάκης να μας εισαγάγει θα εξελιχθεί σε γλέντι στο γάμο του Καραγκιόζη. Πρέπει να έχεις το ακαταλόγιστο να βλέπεις την Ελλάδα και να σκέφτεσαι τη Δανία. Εύχομαι να μην τον καταβάλει η πραγματικότητα που θα γνωρίσει την επομένη των εκλογών και που δυστυχώς για τον Γιωργάκη δεν αναχαιτίζεται διά πρωθυπουργικής αποφάσεως.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ