Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ούτε μια ψήφος χαμένη!

Από σήμερα κιόλας, δεν πρέπει να υπάρχει ψηφοφόρος του ΚΚΕ, ο οποίος να μην ξέρει πού ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στις 4 Οκτώβρη. Εγκαιρα πρέπει να διασφαλιστεί και η μετάβαση των ετεροδημοτών στον τόπο που ψηφίζουν, με κάθε μέσο

Καθοριστικής σημασίας προϋπόθεση για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι να διευκρινίσει έγκαιρα κάθε ψηφοφόρος του Κόμματος τον τόπο και το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζει. Η διευκρίνιση αυτή είναι πολλαπλάσιας σπουδαιότητας για τους ετεροδημότες μέλη, οπαδούς και φίλους του Κόμματος. Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να βρουν πού ψηφίζουν και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.
  • Εγκαιρα να εξασφαλιστούν τα εισιτήρια για όσους ψηφίζουν μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
  • Να οργανώσουν συγκεντρώσεις και συσκέψεις, στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές.
  • Να καταγράψουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αφορούν στις μετακινήσεις των ετεροδημοτών στους τόπους που ψηφίζουν.

Η όποια καθυστέρηση στη διευκρίνιση του εκλογικού τμήματος και στη διασφάλιση της μετακίνησης για όσους ψηφίζουν μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, μπορεί να στοιχίσει στη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και να προκαλέσει ταλαιπωρία χωρίς λόγο. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Ιούνη του 2009. Για να γίνει πιο κατανοητό το ζήτημα αναφορικά με το πού θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες, αναφέρουμε τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ: Για να ψηφίσει ένας ετεροδημότης στον τόπο διαμονής του και όχι στο δήμο ή στην κοινότητα στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένος, πρέπει με αίτησή του να έχει γραφτεί στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών. Οσοι έχουν γραφτεί σε αυτούς τους ειδικούς καταλόγους μέχρι τις 30 Ιούνη, ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών δεν ισχύει μόνο για μία εκλογική αναμέτρηση, αλλά για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν, εφόσον δεν υπάρξει διαγραφή από αυτούς.

ΤΡΙΤΟΝ: Οσοι ετεροδημότες ζήτησαν να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 30 Ιούνη του 2009, θα ψηφίσουν στο δήμο ή στην κοινότητα που είναι εγγεγραμμένοι ως δημότες. Οσοι ζήτησαν να διαγραφούν από τους εν λόγω καταλόγους μετά το τέλος Ιούνη (Ιούλης - Αύγουστος - Σεπτέμβρης) θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Παραδείγματα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο: Αν κάποιος σε μία από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισε ως ετεροδημότης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού και δε ζήτησε να διαγραφεί από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, θα ψηφίσει και πάλι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο: Αν κάποιος στις τελευταίες ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη 2009, ψήφισε ως ετεροδημότης στην Αθήνα και είχε ζητήσει να διαγραφεί από τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών πριν τις ευρωεκλογές ή μετά τις ευρωεκλογές αλλά μέχρι και τις 30 Ιούνη 2009, τότε θα ψηφίσει στο δήμο ή στην κοινότητα που είναι εγγεγραμμένος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3ο: Αν κάποιος έχει γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί ειδικό εκλογικό τμήμα (σ.σ. για να γίνει αυτό χρειάζεται να συμπληρωθούν τουλάχιστον σαράντα ετεροδημότες εκλογείς της ίδιας εκλογικής περιφέρειας) τότε ΜΠΟΡΕΙ να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο δήμο ή στην κοινότητα που είναι εγγεγραμμένος ως δημότης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ