Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Νομοσχέδια για μετανάστευση και «ασφάλεια»

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

«Μπαράζ» νομοσχεδίων έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες στην ομοσπονδιακή Βουλή της Αυστραλίας, καθώς φαίνεται πως η παρούσα κυβέρνηση των Εργατικών του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ έχει βάλει στόχο την επιφανειακή «διαφοροποίησή» της έναντι του συντηρητικού προκατόχου του Τζον Χάουαρντ σε ζητήματα μετανάστευσης και δικαιωμάτων των γυναικών.

Ενα απ' τα νομοσχέδια αφορά την ταχύτερη διαδικασία χορήγησης ασύλου σε γυναίκες που απειλούνται με κλειτοριδεκτομή ή να πέσουν θύματα φόνων για λόγους «τιμής», αφού σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης Κρις Εβανς τέτοιες περιπτώσεις προσφύγων δεν καλύπτονται πλήρως απ' τις συμφωνίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ραντ ετοιμάζει νέο πακέτο «αντιτρομοκρατικών» μέτρων που θα αφορούν κυρίως την ενίσχυση της« ασφάλειας» σε λιμάνια της χώρας και θα επιβάλουν ασφυκτικούς αστυνομικούς ελέγχους και φακέλωμα όσων εργαζομένων δουλεύουν εκεί.

Τέλος, αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας ανακοίνωσαν πως σχεδιάζεται να επιτραπεί σε στρατιωτίνες της χώρας να υπηρετούν και στις πρώτες γραμμές της μάχης (όπως π.χ. σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν) στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων για την ...ισότητα στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ