Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Στις 10, 11 και 12 του Σεπτέμβρη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά οι εκδηλώσεις. Το Σάββατο 12 του Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» την Πέμπτη 10, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 του Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου με την κεντρική πολιτική ομιλία, από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει, την ίδια μέρα, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι δυνάμεις των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προπαγανδίζουν το Φεστιβάλ με καθημερινές εξορμήσεις στο κέντρο, στις συνοικίες και την ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης, στους χώρους όπου συγκεντρώνεται και δρα η νεολαία. Τα μέλη της ΚΝΕ καλούν τους νέους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που φέτος έχει σύνθημα «Σοσιαλισμός: Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Τα μέλη της ΚΝΕ ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους χιλιάδες νέους στη νεανική πολιτεία που στήνεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, να συζητήσουν μαζί τους για την αναγκαιότητα ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό. Να αναδείξουν την ανάγκη η νεολαία και στους αγώνες και στην κάλπη στις ερχόμενες εκλογές να επιλέξει με βάση το συμφέρον της, να ενισχύσει και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, το μοναδικό αντίπαλο δέος στην εξουσία της πλουτοκρατίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους εργαζόμενους


Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στους χώρους και στα θεματικά περίπτερα καθώς πυρετωδώς προχωρούν οι εργασίες. Για το θεματικό περίπτερο της «Εργασίας» μας μίλησε ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του ΓΠ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. «Για το περίπτερο των Νέων Εργαζομένων - σημείωσε - σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Τα μέλη της ΚΝΕ, που είχαν την ευθύνη, αφιέρωσαν αρκετό χρόνο κι έκαναν δουλειά με μεράκι για το περιεχόμενο του περιπτέρου. Εψαξαν, συγκέντρωσαν κι επεξεργάστηκαν υλικό για να αποτυπώσουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού σε σχέση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα όσον αφορά στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων, με παραδείγματα από τις κατακτήσεις της ΕΣΣΔ. Επίσης, έχουν ολοκληρώσει επεξεργασίες για το ζήτημα της οικονομικής κρίσης και την εργατική τάξη. Η οικονομική κρίση αποδεικνύεται ότι αποτελεί φαινόμενο σύμφυτο με τον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του καπιταλισμού. Βγάζει στο προσκήνιο όλες τις αντιθέσεις του συστήματος και αναδεικνύει την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού». Ο Θ. Χαστάς σημείωσε ακόμα ότι γίνεται εκτενής αναφορά στο ΠΑΜΕ, στον ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα, και στα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Προβάλλεται το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ και οι κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, γίνονται εργασίες προκειμένου να προβληθούν τα αιτήματα του ΠΑΜΕ για μέτρα προστασίας από την πρόσφατη γρίπη και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. «Σημαντική θέση στο περίπτερο των Νέων Εργαζομένων έχει η ανάγκη κοινής δράσης Ελλήνων και μεταναστών εργατών, καθώς οι τελευταίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας», πρόσθεσε. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους χώρους κατάρτισης. Χώρους όπου οργιάζουν τα υπέρογκα δίδακτρα, οι ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, η ανασφάλιστη - απλήρωτη εργασία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης για να ζήσει η νέα γενιά όπως της αξίζει!(2021-09-07 00:00:00.0)
Χιλιάδες κόσμου σε όμορφες εκδηλώσεις(2017-09-19 00:00:00.0)
Κορύφωση και νέα αφετηρία της πάλης της ΚΝΕ(2009-08-30 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και μεράκι(2009-08-26 00:00:00.0)
Μαθαίνουν την αλήθεια για ν' αλλάξουν τον κόσμο(2005-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ