Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Φοβούνται το ΚΚΕ και το χτυπούν με συκοφαντίες

Δ. ΖΩΝΙΟΣ («ΑΘΗΝΑ 9,84»): Εχετε προβλέψει ότι θα εκδηλωθούν νέες αντικομμουνιστικές επιθέσεις όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών. Κάτι αντίστοιχο υπαινιχθήκατε και σήμερα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω: Θα έχετε τη ίδια αντιμετώπιση ως κόμμα αυτή που είχατε και στις ευρωεκλογές; Δηλαδή, θα απαντήσετε αμυντικά ή θα περάσετε στην αντεπίθεση;

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Είναι φανερό, και το έχουμε πει, ότι ο αντικομμουνισμός είναι πια κρατική πολιτική, πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών - μελών. Και το κάθε κράτος - μέλος βέβαια, τον χρησιμοποιεί ανάλογα και με την εσωτερική συγκυρία. Τώρα, πώς ακριβώς θα εκδηλωθεί, δεν μπορώ να ξέρω. Διότι, τα επιτελεία ασχολούνται με το θέμα αυτό. Διότι θεωρούν ότι αυτός ο αντικομμουνισμός μπορεί να τους βοηθήσει σε ψήφους. Γιατί θέλουν να δείξουν και τα δύο πρόσωπα και να λαφυραγωγήσουν ψήφους, στο όνομα, π.χ., του μικρότερου ή του μεγαλύτερου κακού. Αν μπορούν να χτυπήσουν με «γλυκό τρόπο», το κάνουν. Αν δεν μπορούν με «γλυκό», τότε θα χτυπήσουν. Ο αντικομμουνισμός, πάντως, είναι μέσα στις επιλογές τους.

Για δείτε, τι ζήσαμε το τελευταίο διάστημα; Ενα πολύ σοβαρό ζήτημα, που, αν θέλετε, είναι πολύ πιο σοβαρό από όλες αυτές τις ψευτιές που λένε για το Κόμμα. Το ζήτημα γιατί έγινε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος; Λόγω της συμφωνίας Ρίμπεντροπ - Μολότοφ. Αν δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία, δε θα είχε ξεσπάσει. Δηλαδή, εδώ μιλάμε για πλήρη παραχάραξη της Ιστορίας. Ολη μέρα, αν ανοίξετε την τηλεόραση, θα δείτε εκπομπές για την απόβαση των Αμερικανών στη Νορμανδία. Οταν ήρθαν οι Αμερικανοί, είχε κριθεί ο πόλεμος. Το ζήτημα εδώ δεν είναι αν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές πάνω στην Ιστορία, αυτές πάντα θα υπάρχουν. Μιλάμε πλέον και για αλλοίωση της πραγματικότητας.


Ο αντικομμουνισμός υπάρχει, διότι ακριβώς θέλουν να βγάλουν μέσα από τη συνείδηση του λαού ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν είναι κατ' ανάγκη κομμουνιστικά, αλλά θέλουν να τα βγάλουν.

Δεν ξέρω τι είναι η αμυντική, ή η επιθετική απάντηση. Η απάντησή μας είναι η πολιτική μας, η στρατηγική μας, η πρακτική μας. Και επιστρατεύουμε και την πείρα του λαού ότι ο αντικομμουνισμός - και όταν λέμε αντικομμουνισμός, δεν εννοούμε τη διαφωνία και την πολεμική στην πολιτική μας, μιλάμε για τη συκοφαντία, το ψέμα κλπ. - είναι είτε προπομπός, είτε προάγγελος νέων μέτρων. Και αν θέλετε, ο αντικομμουνισμός είναι απόδειξη ότι «πονάει» το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Τα άλλα κόμματα, τα αντιμετωπίζουν με άλλο τρόπο, με κριτική στις θέσεις τους. Το ΚΚΕ το αντιμετωπίζουν με τη συκοφαντία. Επομένως είναι απόδειξη ότι το ΚΚΕ το φοβούνται ακόμα και με τη δύναμη που έχει σήμερα. Το φοβούνται και για το ρόλο που μπορεί να παίξει, που έπαιξε και χτες, για το ρόλο σήμερα και κυρίως αύριο.

Επιθετικά θα απαντήσουμε με τη δράση μας. Αλλά και δε θα αφήσουμε και τίποτα αναπάντητο. Και προπαντός δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε όλους αυτούς που ευθύνονται για την επιδείνωση της θέσης του λαού, που έχουν βρωμίσει τον τόπο με σκάνδαλα και που η ηθική τους είναι η ηθική του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ