Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα τρυφερό παραμύθι

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης συναντώνται ξανά, με το μιούζικαλ «Ο ευτυχισμένος prince», ένα έργο για την πόλη και την καρδιά, βασισμένο στο παραμύθι του Οσκαρ Oυάιλντ «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας».

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα εξ ολοκλήρου καινούργιο μουσικό έργο, σε σύνθεση Χρίστου Θεοδώρου και λιμπρέτο Xρήστου Κανελλόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο ΑΙΘΡΙΟ του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138, 210-3453111), σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη και για 10 μόνο παραστάσεις, από αύριο μέχρι και τις 13 του Σεπτέμβρη.

Ο διάσημος τραγουδιστής Prince - τον οποίο ερμηνεύει η Βικτωρία Ταγκούλη - έχει γίνει ένα βαρύτιμο, κιτς άγαλμα, φτιαγμένο από πολύτιμους λίθους και χρυσό και δεσπόζει σε μια μεγαλούπολη. Μοναδικός του φίλος ένα χελιδόνι, που κουρνιάζει στα πόδια του. Τώρα που πέθανε από υπερβολική δόση και τον έστησαν ψηλά να εποπτεύει την πόλη, κάνοντάς τον άγαλμα, βλέπει τον απλό κόσμο να υποφέρει και η καρδιά του ραγίζει. Ομως είναι παγιδευμένος στο βάθρο του, ανήμπορος να κάνει βήμα. Παρακαλά το χελιδόνι να αναλάβει καθήκοντα ταχυδρόμου και να μοιράσει τα άχρηστα πλούτη του αγάλματος στους ανήμπορους ανθρώπους...

Χορογραφία - κίνηση: Φρόσω Κορρού. Σκηνικά - κοστούμια: Δανάη Χατζάκη. Μουσικοί: Πιάνο-Keybords: Χρίστος Θεοδώρου. Ηλεκτρονική Μίξη: Jimmy Jib. Παίζουν επίσης: Θανάσης Χουλιάρας, Αρτεμις Ματαφιά, Τάσος Μιχάλης, Μέλπω Αλεξανδροπούλου, Xρήστος Κανελλόπουλος κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ