Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα

Παρέμβαση με αφορμή τη «νέα γρίπη»

Παρέμβαση για το ζήτημα της «νέας γρίπης» έκανε η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην οποία μετείχαν οι Τ. Τσιόγκας, Πάρις Λιόλιος, Γ. Σκόκας και Β. Τσερβούλης. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ σημείωσαν ότι «είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη προπαγανδιστική εκστρατεία ώστε να μην καταλάβει η εργατική τάξη ότι και το θέμα αντιμετώπισης της "νέας γρίπης", είναι αντικείμενο ταξικής πάλης και αναμέτρησης με την άρχουσα τάξη που μας θεωρεί και θέλει να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους σαν φτηνό αναλώσιμο και προσοδοφόρο υλικό». Και υπογράμμισαν: «Αντί για οποιαδήποτε μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, το σοβαρό πρόβλημα της εξάπλωσης του ιού έγινε χρυσή ευκαιρία για να υλοποιήσει η κυβέρνηση προαποφασισμένα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχέδια για την εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ιδιώτες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμους και νομαρχίες) και στις ΜΚΟ».

«Το ΠΑΜΕ - επισήμαναν - δεν καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους. Τα προβλήματα της υγείας δεν είναι θέμα πανικού ή όχι, δε θα λυθούν με τον εθελοντισμό που σκόπιμα και πονηρά προσπαθεί να προωθήσει ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνησή του. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πάλευε και παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό, για να υπάρχουν σχέδια και ειδικευμένα μέτρα ικανά να αντιμετωπίσουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, για να παρέχονται συστηματικά δωρεάν όλες οι υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και όχι μόνο κάποιοι εμβολιασμοί σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Αγωνίζεται για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία και να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προφύλαξης και αντιμετώπισης της "νέας γρίπης" χωρίς να γονατίσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα».

Κι αφού παρουσίασαν τις συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ γι' αυτό το ζήτημα, τόνισαν ότι το «ταξικό εργατικό κίνημα στην πράξη θα εμποδίσει και δε θα επιτρέψει η "νέα γρίπη" να γίνει αφορμή για την παραπέρα επέλαση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ