Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «Ρ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ
Τεράστιες πολιτικές ευθύνες σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την ανυπαρξία πρόληψης

Τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών, ανέδειξε η χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ» για τις προσλήψεις των 780 συμβασιούχων υπαλλήλων στα Δασαρχεία όλης της χώρας που είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 29 Σεπτέμβρη! Δηλαδή, δύο μέρες πριν λήξει η αντιπυρική περίοδος στη Βόρεια Ελλάδα και ένα μήνα πριν το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στην υπόλοιπη χώρα. Πρόκειται για υπαλλήλους που σχετίζονται άμεσα με την πρόληψη των πυρκαγιών και αφορούν τις ειδικότητες: Δασολόγοι, δασοπόνοι, ειδικοί δασικής προστασίας, οδηγοί και εργάτες. Και μιλάμε για εργάτες χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά με τρίμηνες συμβάσεις.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα Δασαρχεία που περιμένουν την κάλυψη των μεγάλων κενών τους σε προσωπικό με αυτούς τους υπαλλήλους είναι και τα Δασαρχεία Καπανδριτίου, Πεντέλης, Πάρνηθας, Λαυρίου. Μερικές από τις περιοχές που υπάγονται στο χώρο ευθύνης αυτών των Δασαρχείων είναι: Γραμματικό, Βαρνάβας, Μαραθώνας, Αγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Διόνυσος, Σταμάτα. Περιοχές που έχουν στην κυριολεξία καταστραφεί από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπέγραψε απόφαση με ημερομηνία 29 Ιούλη 2009, σύμφωνα με την οποία «κατανέμεται στις δασικές υπηρεσίες προσωπικό για την προστασία των δασών, προκειμένου να συγκροτηθούν συνεργεία εργατών τα οποία θα απασχοληθούν αποκλειστικά με εργασίες για την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών». Οπως είναι η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, ο καθαρισμός περιοχών, η διάνοιξη δασικών δρόμων και πολλά άλλα προληπτικά μέτρα.

Σύμφωνα με ειδικούς, αλλά και τη μέχρι τώρα πρακτική, θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες έως ότου προσληφθούν οι συγκεκριμένοι εποχιακοί εργαζόμενοι και ξεκινήσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Ετσι, αυτό υπολογίζεται να γίνει στις 29 Σεπτέμβρη. Η αντιδασική πολιτική της κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, είναι η κύρια αιτία που τα δάση και οι δασικές εκτάσεις όλης της χώρας είναι στο έλεος των πυρκαγιών, των εμπρηστών, των μεγαλοκαταπατητών και στη συνέχεια των μεγαλοεργολάβων. Επιπλέον, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αντί να ενισχύσουν τον ενιαίο χαρακτήρα της πρόληψης, της καταστολής, της αντιπυρικής προστασίας από μια δασική υπηρεσία ενισχυμένη σε προσωπικό και χρηματοδότηση στο πλαίσιο της προστασίας των δασών, γίνεται το ακριβώς αντίθετο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ