Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Απέλυσαν το γιατρό Εργασίας γιατί δε «συμμορφωνόταν»

Στην απόλυση του γιατρού Εργασίας Ν. Ράτσου μετά από έξι περίπου χρόνια προχώρησε η εργοδοσία του Καζίνου Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας, γιατί - όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό σωματείο - «ο συγκεκριμένος γιατρός ασκούσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του βάζοντας πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα της εταιρείας τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Οπως αναφέρει το σωματείο, η εταιρεία συνέστησε επανειλημμένα στο γιατρό να «"ευθυγραμμιστεί" με την πολιτική της εταιρείας και δε συνεμορφώθη, αφού του προτάθηκε η οικειοθελής αποχώρηση με αρκετά αυξημένη αποζημίωση και αρνήθηκε, του καταγγέλθηκε η σύμβαση». Οι συχνές έγγραφες παρεμβάσεις, προειδοποιήσεις και προτάσεις του για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων «ήταν αντίθετες φαίνεται με τα οικονομικά συμφέροντα της εταιρείας», υπογραμμίζει.

Μερικά από τα τελευταία «σοβαρά» παραπτώματα του γιατρού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήταν ότι αντιδρούσε έντονα για την ποιότητα του φαγητού των εργαζομένων, συνέχιζε (παρά τις υποδείξεις) να παίρνει ξεκάθαρη, αντικειμενική θέση για τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων. Ζητούσε να κατατεθεί στο ΚΕΠΕΚ γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου που παρά τις παρεμβάσεις και του σωματείου δεν έχει κατατεθεί εδώ και πέντε χρόνια. «Εκείνο, υπογραμμίζει το σωματείο, που δεν μπόρεσε η διοίκηση να του συγχωρήσει ήταν τα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρότεινε λίγες μέρες πριν την απόλυσή του, μετά από συνάντηση ανώτερων στελεχών της εταιρείας, με θέμα τη "νέα γρίπη" όπου και κλήθηκε και είχαν οικονομικό κόστος για την εταιρεία».

Το σωματείο ζητά από την υφυπουργό Απασχόλησης να ορίσει άμεσα τριμερή συνάντηση και να απαιτήσει την ακύρωση της συγκεκριμένης απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ