Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Παρεμβάσεις για τις φωτιές σε Εύβοια και Σκύρο

Περιοδείες και ουσιαστικές παρεμβάσεις πραγματοποιούν από το Σάββατο κλιμάκια του ΚΚΕ

Από τις προσπάθειες των πυροσβεστών στην περιοχή της Καρύστου

Eurokinissi

Από τις προσπάθειες των πυροσβεστών στην περιοχή της Καρύστου
Στα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια και τη Σκύρο βρέθηκαν χτες στελέχη του ΚΚΕ. Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, είχαν το Σάββατο σειρά επαφών με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και νομαρχιακούς παράγοντες, ζητώντας την έγκαιρη αποστολή ενισχύσεων και μέσων για την κατάσβεση των δυο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη Σκύρο, στις θέσεις Ασπούς και Μέγκλου. Χτες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο και τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, βρέθηκαν στην Εύβοια, στην περιοχή Πλατανιστό, Μετόχι και Μπούρο, όπου μαίνονταν επίσης πυρκαγιές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «902», ο Γ. Μαρίνος σημείωσε: «Και εδώ στην Εύβοια και παρά τις προειδοποιήσεις, μέτρα δεν έχουν παρθεί. Και αυτό εκδηλώνεται σήμερα και με τους ισχυρούς και σφοδρούς ανέμους. Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πάνω από αυτό που έχει εμφανιστεί μέσα από την ειδησεογραφία. Και το σοβαρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ουσιαστικός σχεδιασμός, ούτε προσωπικό, ούτε μέσα.

Είναι μια πολιτική η οποία, όπως γεννάει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, γεννάει και αυτό το χάλι που εκδηλώνεται κάθε φορά όταν έχει πυρκαγιά. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Και εδώ χρειάζεται πραγματικά να καταλογιστούν ευθύνες και να σκεφτεί ο λαός σοβαρά όσον αφορά τα συμπεράσματα που βγαίνουν γιατί μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρατηρείται αυτό το χάλι. Ξέρουμε την αυτοθυσία των πυροσβεστών, αλλά εδώ δεν επαρκεί. Αυτό δείχνει το αποτέλεσμα και δεν επαρκεί για όλους τους τομείς: Είτε αφορά την πρόληψη, είτε αφορά το θέμα της πυρόσβεσης. Και αυτό έχει σχέση με επιτελικό σχέδιο, έχει σχέση με εξοπλισμό, με μέσα, με ανθρώπους, με αντιμετώπιση των ελλείψεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί σήμερα πίσω από το δάχτυλό του».

Στη Σκύρο

Χτες, ο Γιώργος Μαυρίκος μετέβη στη Σκύρο, όπου μαινόταν η φωτιά στην πευκόφυτη περιοχή Ασπούς και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας και τον επικεφαλής των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Ακόμα, χτες το βράδυ μίλησε σε σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού στο Δημαρχείο για το θέμα της πυρκαγιάς και των συνεπειών της. Οπως σημείωσε, μιλώντας στον «Ρ» ο Γ. Μαυρίκος, «απαιτούμε αμέσως να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τις ζημιές που έπαθαν από την καταστροφική πυρκαγιά και να δοθούν άμεσα ενισχύσεις για το νησί που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για δεύτερη φορά πλήττεται από εμπρησμό».

Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ και μετά από τηλεφωνική του συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών, προγραμματίστηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων του νησιού με τον υπουργό Εσωτερικών την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και οι συνέπειες από την πυρκαγιά, καθώς και τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ