Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΛΕΤΟΝΙΑ
Κινηματογραφική αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Να συλληφθεί και να ανακριθεί Ρώσος ιστορικός, επειδή αντέδρασε στην εμετική, αντικομμουνιστική ταινία «Σοβιετική Ιστορία», ζητά από την αστυνομία της χώρας του ο πρώην υπουργός Αμυνας της Λετονίας και νυν μέλος του δεξιού κόμματος «Ενωση πολιτών», Γκιρτς Κρίστοβσκις!

Ο Ρώσος ιστορικός, Αλεξάντρ Ντιούκοφ, επρόκειτο να ταξιδέψει χτες στη Λετονία για να συμμετάσχει σε εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή του «Συμφώνου Μόλοτοφ - Ριμπεντρόπ» τον Αύγουστο του 1939, το οποίο, σύμφωνα με νέα ντοκουμέντα που δημοσίευσε ο χτεσινός «Ρ», ήταν για την ΕΣΣΔ «το μοναδικό προσιτό μέτρο αυτοάμυνας στις συνθήκες που τότε διαμορφώνονταν».

Η αφορμή για το μένος του αντικομμουνιστή Λετονού πολιτικού είναι η συμμετοχή του Ντιούκοφ στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Λετονίας στη Μόσχα κατά του αντικομμουνιστικού, αντισοβιετικού «ντοκιμαντέρ» «Σοβιετική Ιστορία», το οποίο είναι Λετονικής παραγωγής, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ταινία αποτελεί την... «επιτομή» της αντισοβιετικής προπαγάνδας των τελευταίων 10ετιών, αφού αναπαράγει απροκάλυπτα όλο το γνωστό αντικομμουνιστικό «οπλοστάσιο, όπως τα περί «λιμού» στην Ουκρανία και την υπόθεση «Κατίν». Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Ρώσος ιστορικός αποδομεί όλα τα ψεύδη της ταινίας, αποκαλύπτοντας μάλιστα, ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και πλάνα από το ναζιστικό προπαγανδιστικό φιλμ «Η χρονιά του τρόμου»! Ο χοντροκομμένος αντικομμουνισμός της ταινίας φτάνει στο σημείο να μοντάρει τη Μεγάλη Παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία με τη λήξη του πολέμου... με πλάνα από πτώματα του «ολοκληρωτισμού»! Ο ιστορικός εξέδωσε και βιβλίο για την ταινία με τίτλο «"Σοβιετική Ιστορία" - Ο μηχανισμός του ψεύδους».

Να σημειωθεί ότι το φιλμικό αυτό κατασκεύασμα προβλήθηκε ακόμη και σε σχολειά στη Λετονία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ