Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Απροκάλυπτη προβοκάτσια από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Χέρι βοήθειας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άπλωσε ο Περικλής Κοροβέσης αναπαράγοντας μυθεύματα που θέλουν να εμπλέξουν και το ΚΚΕ στις οικονομικές δοσοληψίες με την πολυεθνική

Με ξεκάθαρη πρόθεση να προβοκάρει το ΚΚΕ και ταυτόχρονα να βοηθήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ξεστριμωχτούν από τη δύσκολη θέση που τους έχουν φέρει οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της «Ζήμενς», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης επιχείρησε χτες να εμπλέξει το ΚΚΕ σε οικονομικές συναλλαγές με την πολυεθνική, επικαλούμενος συνειδητά μυθεύματα που αναπαράγει ο αστικός Τύπος. Δίνει έτσι και αυτός από τη θέση του βουλευτή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη για να βγει λάδι το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν, προσπαθώντας με ψέματα να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τους εκπροσώπους του δικομματισμού, καλλιεργώντας τη βολική για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λογική ότι «όλοι ίδιοι είναι», με στόχο να βγάλουν λάδι την πολιτική τους.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε για το σκάνδαλο της Ζήμενς: «(...) το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην "Ελευθεροτυπία" είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ, στην κυβέρνηση Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν αντιδράσει. Αρα, λοιπόν, πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά (...) Οπως έχει γράψει ο Νέτας και ο Μπέης, είναι πάρα πολύ έγκυρος δημοσιογράφος, η κυβέρνηση Τζανετάκη - ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Η δήλωση Κοροβέση είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και την εσωκομματική κόντρα που μένεται στο εσωτερικό του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιβεβαιώνουν και οι σχετικές αντιδράσεις. «Προσωπικές απόψεις» του βουλευτή του, τις οποίες «δε συμμερίζεται» και και «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Κοροβέση, ενώ το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση του Λ. Κύρκου, σύμφωνα με την οποία ο Κοροβέσης «άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ