Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν μεθαύριο Πέμπτη

Σε ένταση των αγώνων με ταξική κατεύθυνση, καλούν οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο

Η απόκρουση της καλοσχεδιασμένης επίθεσης που εξαπολύουν το κεφάλαιο και οι υπερασπιστές του προϋποθέτει την ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων
Η απόκρουση της καλοσχεδιασμένης επίθεσης που εξαπολύουν το κεφάλαιο και οι υπερασπιστές του προϋποθέτει την ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων
Σε απεργία προχωρούν μεθαύριο, Πέμπτη 20 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Την ίδια μέρα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχουν καταθέσει η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και εννέα τράπεζες για να σταματήσουν τη σημερινή διαδικασία μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ, στην οποία έχει καταφύγει η ΟΤΟΕ για τη σύναψη νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η προσφυγή των τραπεζιτών στα δικαστήρια εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ που κυρίαρχο χαρακτηριστικό της όποιας αντίδρασής της είναι η προσφυγή της σε θεσμικές και νομικίστικες διαδικασίες, ενώ προβάλλει αιτήματα που στέκονται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, αρνείται την οργάνωση του αγώνα, με προοπτική την κλιμάκωσή του.

Στην αντίπερα όχθη, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν ενιαία, με την ένταση των αγώνων τους σε ταξική κατεύθυνση. Να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιασμένη προσπάθεια των τραπεζιτών να καταργήσουν την κλαδική ΣΣΕ, να εναντιωθούν στην πολιτική που οδηγεί στην ανατροπή των συμβάσεων για τη μεγαλύτερη κερδοφορία των τραπεζών, που απεργάζεται η ΕΕ και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην κατεύθυνση αυτή οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, με επιτροπές στους χώρους δουλειάς, στον κλάδο. Να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις στο χώρο τους, να συσπειρωθούν στο κλαδικό συνδικάτο (Αθήνα, Λάρισα) και να δημιουργήσουν και αλλού. Να ισχυροποιήσουν το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ