Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αποπροσανατολισμός με παρατεταμένη εκλογολογία

Με την κυβέρνηση να δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το «έργο» της, προωθώντας κάθε αντιδραστικό μέτρο και πολιτική που πλήττει τα δικαιώματα των εργαζομένων και το ΠΑΣΟΚ να την κατηγορεί για «σχέδιο» πρόωρων εκλογών, συνεχίστηκε και χτες η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση της εκλογολογίας.

Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να στρέψουν αλλού την προσοχή των εργαζομένων, επιχειρώντας να κρύψουν ότι την ίδια ώρα που συνηγορούν στην επιβολή μιας σκληρής πολιτικής λιτότητας για την κάλυψη των «δημοσιονομικών ελλειμμάτων» με αποκλειστικό «αιμοδότη» τα λαϊκά στρώματα, ταυτίζονται και στην παραπέρα ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, μια τακτική που ακριβώς διογκώνει τα δημόσια χρέη.

Σ' αυτή την τακτική, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι όλες οι απόφασεις του αφορούν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και κάνει λόγο για «αμηχανία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει κατηγορίες για «προεκλογική παροχολογία». Χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, απαντώντας στις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «το ΠΑΣΟΚ είτε δεν παρακολουθεί την πραγματικότητα, είτε δεν γνωρίζει τι θα πει ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου». Ο ίδιος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος «για προεκλογικές εξαγγελίες όταν απλώς εφαρμόζουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας». Δεν απέφυγε φυσικά πολώνοντας το κλίμα να εγκαλέσει το ΠΑΣΟΚ για «ανεύθυνη στάση», την οποία ακολουθεί «διαχρονικά».

Απαντώντας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρακλιούμη, αφού υποστήριξε ότι η «πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος για τη χώρα» στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει «συγκεκριμένο πρόγραμμα» και έφερε σαν παράδειγμα την «χαμηλή απορροφητικότητα» των ΕΣΠΑ, των κοινοτικών κονδυλίων δηλαδή που κατευθύνονται προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «αρνηθεί» κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αφού οι δικές τους «προτάσεις» όπως είπε απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εξάλλου μετά τον γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΑΘΗΝΑ 9.84», έθεσε θέμα απομάκρυνσης στελεχών της ΝΔ, που ενεπλάκησαν σε «σκάνδαλα», σε μια επιχείρηση να αθωώσει τις γενικότερες κυβερνητικές ευθύνες και την πολιτική που τα γεννά. «Είναι προτιμότερο κάποιοι να βγουν από τη στοίχιση, κάποιοι για το καλό της παράταξης να βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Η παράταξη να δώσει αυτή τη διαφορετική εικόνα, την οποία υποσχεθήκαμε στον κόσμο», υποστήριξε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ