Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ 3-0
Προκρίθηκε και ... ανάσανε

Το γκολ του Σαριέγκι άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό χτες στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Το γκολ του Σαριέγκι άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό χτες στο ΟΑΚΑ
Το «παρών» στην κλήρωση της Παρασκευής στην Ελβετία για τα πλέι οφ των φετινών προκριματικών του Τσάμπιονς θα δώσει ο Παναθηναϊκός που χτες επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 3-0 (Σαριέγκι 43`, Κατσουράνης 54` Σαλπιγγίδης 89`) της Σπάρτα Πράγας και ανέτρεψε το σε βάρος του 3-1 του πρώτου παιχνιδιού. Ετσι οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο που τους φέρνει μια ανάσα πριν τους ομίλους, αλλά απέφυγαν και τα χειρότερα αφού σε περίπτωση αποκλεισμού το κλίμα στην ομάδα θα βάρυνε πολύ. Η ελληνική ομάδα στο χτεσινό παιχνίδι έδειξε μια εικόνα σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα στην Πράγα. Κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης και έδειξαν περισσότερο πάθος από τους αντιπάλους τους που είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς. Ωστόσο για άλλη μια φορά φάνηκαν τα προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού» και είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν αρκετές φορές ακόμα και όταν οι παίκτες της τσέχικης ομάδας έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με την ήττα (ευκαιρίες Κουσιν 84`, Καλούντα 88`-90`).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν φουριόζοι το παιχνίδι δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους για γρήγορο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια. Μέχρι το πρώτο 15λεπτο είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν την Σπάρτα, με πιο δραστήριους τους Κατσουράνη, Λέτο, Σισέ (ευχάριστη έκπληξη αγωνιζόμενος στα δέξια) χάνοντας κάποιες ευκαιρίες (Σισέ 9`-13`, Καραγκούνης 10`). Μετά το 20λεπτο η Σπάρτα ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά επιθετικά ήταν ουσιαστικά ακίνδυνη (μια ευκαιρία με τον Μπέργκερ 26`). Οι γηπεδούχοι ξανάγιναν απειλητικοί στο τελευταίο τέταρτο (ευκαιρίες Μουν 32`, Σισέ 36`) καταφέρνοντας να προηγηθούν. Με ανεβασμένη ψυχολογία ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την επανάληψη όπου ευτύχησε νωρίς νωρίς να διπλασιάσει τα τέρματά του και να πάρει τα ηνία του αγώνα. Από το 70` και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να μη δείχνουν ικανοί να ανατρέψουν την κατάσταση και τον Σαλπιγγίδη στο 90` να κλείνει το σκορ (ίσως και να έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα).

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Λέτο (74΄ Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78΄ Γκάμπριελ).

Σπάρτα Πράγας: Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βίλφριντ (69΄ Προυντνίκοφ), Κούζνιρ, Ζέμαν (58΄ Κάντλετς), Βάτσεκ, Χούσεκ (79΄ Κάλουντα).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ