Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ
Πικετοφορίες για τα ΒΑΕ

Σε κινητοποιήσεις αύριο, Πέμπτη, καλούν τους εργαζόμενους το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην τροπολογία που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή η κυβέρνηση για τον αποχαρακτηρισμό και την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Στη Μυτιλήνη θα γίνει πικετοφορία διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο και άλλους μαζικούς φορείς, στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς. Οπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, ο αποχαρακτηρισμός από τα ΒΑΕ χώρων και ειδικοτήτων, τη στιγμή μάλιστα που αποδεδειγμένα χρειάζεται ένταξη και νέων, είναι ταξική επιλογή με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων, σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Στο Αγρίνιο θα γίνει διαδήλωση - πικετοφορία την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο, το οποίο εκφράζει ταυτόχρονα την αντίθεσή του στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση, όπως είναι ο διαχωρισμός του κλάδου της Υγείας από τον κλάδο Σύνταξης των εργαζομένων με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ